Блог за технологични новини и ревюта

22
Добави коментар
mymobspot
mymobspot

Някои не лоши иновации предлага представеният буквално преди часове смартфон на Huawei. Акцента е върху двойната задна камера. Технологията е на Leica Camera, които наскоро отбелязаха 100 години от създаването на първия си фотоапарат. Събитието както всички, които се интересуват знаеха, се проведе в Лондон. На него бяха поканени издателя на Vogue Китай Анита Чанг, Джим Игън, който е изпълнителен директор на BBC Global News…, но нека поговорим за камерата. Както всъщност писахме по-горе, камерите са две. Апертурата е f/2,2 с два 12МР сензора Sony IMX286. Единия сензор ще е RGB, а другият изцяло монохромен. Идеята е двете камери да работят едновременно и по този начин да осигуряват много по-добри кадри и качествени цветове. Според Huawei камерата предоставя 90% повече светлина от новият Самсунг. Предната камера е 8 МР, но тя не е нищо особено.
Дисплеят на смартфона е 5.2” Full HD IPS с 423 ppi1 и 500 нита яркост. 8-ядрения процесор е HiSilicon Kirin 955, а оперативната памет е 3 GB. Разполага с 32 GB вградена памет и microSD слот.
За съжаление смартфона поддържа само Full HD видео. Ако сте фенове на Ultra HD 4k, това не е вашият смартфон.
Смартфона ще предлага и версия с 4 GB и 64 GB памет, но се очаква тя да не се продава официално у нас. Бъдещето ще покаже дали наистина ще е така.
 
Comments comments