Как третият атентатор избяга от летището в Брюксел

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Две седмици след атентатите на 22 март белгийската полиция разпространи още кадри с издирвания мъж в бяло, които показват маршрута му след взривовете в салона за заминаващи пътници на Завентем

Маршрутът на третия атентатор от летището в Брюксел, чиято бомба, за щастие, не успяла да се взриви заедно с другите две, вече е установен.

Белгийската полиция обаче разпространи кадрите с надеждата да получи още информация, която да доведе до залавянето на т.нар. „мъж в бяло“, чиято самоличност още не е установена, макар да се подозира, че е Наим ал-Хамед.

Виж още: Европейските служби на крак за въоръжени и опасни терористи

 

След експлозиите в салона за заминаващи пътници на летище Завентем в 7,58 ч. на 22 март, мъжът излязъл от терминала, минал пеш покрай хотел „Шератон“, завил покрай паркинга и напуснал зоната на аеропорта. После минал през едноименното населено място и междувременно се отървал от светлото си яке с качулка и тъмна подплата.

В 8,50, вече останал по светла на цвят риза с навити ръкави, бил на кръстовището между магистралата Grote Daalstraat и „Шосе дьо Лувен“, по което поема, докато отново попада в обсега на охранителни камери в 9,42 и 9,49 ч. След това продължава по бул. Brabançonne в кв. Схарбек, а в 9,50 изчезва при пресечката с улица Noyer.

Разследващите се надяват да намерят изхвърленото яке, което би им дало ценна информация. Колкото до дрехите на гърба му, ризата изглежда светлосиня, панталонът е тъмен, а обувките – кафяви с едри бели подметки.

Всеки, който разполага с някакви данни, може да сигнализира на полицията на безплатния тел. 0800 30 300 (за Белгия), на международния им номер 0032 2 554 44 88 или на имейл [email protected]. Дискретността е гарантирана.

Виж още: Журналистът, обвинен за атентатите в Брюксел, пуснат поради липса на доказателства

Видео: Братя Абдеслам на купон с разюздани блондинки