Студентската мрежа на България

3
Добави коментар
NetRevo
NetRevo

Студентската мрежа на България е едно място в интернет, на което студенти от всички университети в България се събират за да споделят информация относно неща около обучението им, проблеми, вълнения, съпътстващи студентски изпити, новости във връзка със студенстките бригади и всичко друго, което интересува всеки един студент.

„Студентската мрежа на България е първата истинска среща на всички български студенти на едно място – без значение от кой университет са и в коя специалност учат. “ Това пише на стената на платформата на новата студентска мрежа.

Проектът има за цел да обедини не само студентите, но и всички преподаватели на едно място, за да ги направи една идея по-близки един до друг, за да подобри общуването между тях и в крайна сметка взаимно да си помагат и да търсят отговорите на въпросите, които ги вълнуват. Студентите.BG предоставя вход на всеки студент напълно безплатно. Веднъж регистрирал се, студентът получава право да използва цялата функционалност на платформата.

В платформата потребителите могат да задават въпроси по научни области, да споделят учебно съдържание и опит напълно безплатно.
За по-малко от два месеца в платформата се регистрират над 3500 потребители.Валери Драганов, съосновател на „Студентската мрежа а България, обясни, че целта е не толкова да се запълни празнина или дупка, а по-скоро да се даде възможност на хората да поемат инициатива.
Технически платформата е реализирана от БАН. Двамата обмислят скоро да създадат рейтингова система за потребителите. Активните студенти ще трупат точки, а профилите им ще бъдат видни за работодателите.