ШУНГИТ ПОДМЛАДЯВА | Планетарни идеи

2
Добави коментар
Aleff
Aleff

Шунгит е уникално природно образувание, което няма аналози. Черното чудо  е минерал минерал съдържащ 93-98% въглерод и 3.4% водород до съединенията от кислород, азот, сяра, вода. Пепелта съдържа ванадий, молибден, никел, волфрам, селен.  Името си камъка носи в чест на местността Шунга в Карелия (Русия). Зажогинското находище на шунгитови руди се намира в Медвежегорски район на Република Карелия.

 

Шунгит – черното чудо на природата

Геолози твърдят, че шунгитовите  пластове са се образували преди около два милиарда години, когато в светът са доминирали бактериите и едноклетъчните  форми на живот.  И това е основателно, защото способността на този черен минерал е феноменална при борба с всякакъв вид бактерии.

Вероятно наличието на фулерени (молекулярната форма на въглерода )определят уникалните свойства на Шунгит.  Освен фулерени шунгитът съдържа практически цялата Мендеелева таблица. Известен факт е обаче, че не всички химически елементи са полезни за човека. Поради тази причина при работа с Шунгит  следва да се подхожда много внимателно  и професионално.

Изключителната особеност на този минерал  е, когато се постави във вода, тя поема от него само това, което е полезно за живия организъм.  Структурирана вода от Шунгит придобива специфичен вкус и мирис, който на практика дава знак за лечебната сила на водата от Шунгит.

 

Терапевтични свойства на Шунгит

Шунгит е един от най-уникалните лечебни камъни, той е в основата на много козметични продукти, фармацевтични и медицински продукти, които се използват успешно за изцеление на тялото.

Има много ефективни методи за лечение с  Шунгит.  Прилаган чрез масажи и структурирана вода има уникални лечебни свойства при: диабет, заболявания на сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт, психични разстройства, на горните дихателни пътища, черния дроб, ставите и гръбначния стълб, заболявания на кожата. Шунгит нормализира кръвното налягане, облекчава главоболието, премахва безсънието, блокира синдрома на хронична умора, повишава общия тонус на организма.

Шунгитовата вода широко се използва при лечението на алергии от различен характер, анемия, астма, гастрит, диабет, диспепсия, заболявания на жлъчния мехур и панкреаса, бъбреците и черния дроб, отслабени имунитета, за простудни заболявания.

*Използването  трябва да е с повишено внимание. Защото при допир тяло с плочка от Шунгит  води до спадане на артериалното налягане и това е опасно са хора страдащи от хипотония (ниско артериално налягане).

** Мощната му енергия се завихря като тайфун в човешкото биополе, за това се препоръчва по-често да се прави почивка при носене на бижута от Шунгит.

*** Няма да описвам мистичните свойства на Шунгит, защото заиграването с този минерал от страна на недоброжелателни и непрофесионални езотерици и окултисти могат да ви навредят.

Шунгит подмладява

Между другото, много изследвания показват, че Шунгит  играе основна роля при антистареенето. Оказва се, че в Шунгит съдържа антиоксидантни молекули , които много ефективно се конкурират с най-агресивните свободни радикали, съсипват живите клетки на тялото. Усилената работа на антиоксиданата клетка помага на човека  да е здрав и изглежда по-млад. Това не е изненадващо, Шунгит е част от съвременните козметични средства, както и фармацевтични и медицински продукти, предназначени за възстановяване на организма. Шунгит  нормализира клетъчния метаболизъм чрез стимулиране на възраждането на уморена и бледа кожа. Третирането на кожата със структурирана вода и масажи я прави мека като коприна.

Моят ръст се увеличи с 3 сантиметра за две години въпреки, че съм преминал 50-те години.

 

 

11 total views, 11 views today

Фейсбук Коментари