Бургазлии излизат на протест срещу презастрояването

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Жителите на четири бургаски комплекса се обединяват срещу презастрояването в Бургас. Тяхното желание е да се обърне повече внимание на изчезващите междублокови пространства, паркинги и градинки. За целта е организиран протест, който ще се състои на 16-и април (събота) от 11 часа.

В него ще участват граждани от комплексите с проблемни строежи, покрай които има редица неуредици – „Лазур,” „Изгрев,” „Братя Миладинови”, „Славейков”. Организаторите са избрали за място на проявата пространството между 23 и 88 блок в “Славейков”. На това място има строеж.

”Вижте сградата, която се строи до бл. 86, 87 и 88 в Славейков – точно така са изглеждали средновековните крепости. Може би това всъщност е нов такъв атракцион? Зандан от XIII век”, пишат от “Инициатива Бургас” – организатори на протеста. Те призовават “Нека заедно направим Бургас по-добро място за децата си!”.

Искането им е за осигуряване на паркоместа и озеленяване. На проявата са поканени всички заинтересовани, които са против презастрояването.