Големите сблъсъци в полуфиналите на Шампионска лига и Лига Европа

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

След като четвъртфиналите в двата турнира предоставиха страхотни спектакли, полуфиналите се очаква да са още по-интересни

След шеметните четврътфинали в Шампионската лига и Лига Европа днес бе изтеглен жребият за полуфиналите. 

В полуфиналните мачове от шампионската лига един срещу друг се изправят „Манчестър сити“ срещу „Реал“ (Мадрид) и „Атлетико (Мадрид) срещу „Байерн“ (Мюнхен). 

Наставникът на „Байерн“ (Мюнхен) Джосеп Гуарсиола избегна неудобен сблъсък с бъдещия си клуб „Манчестър Сити“ в полуфиналната фаза на Шампионската лига. Жребият отреди на баварците тежък съперник в лицето на отбора на Атлетико Мадрид, който елиминира на 1/4-финалите един от големите фаворити за отличието – миналогодишният победител Барселона. 

„Дюшекчиите“ са домакин в първия двубой. Сблъсъкът е повторение на финала от 1974 година. Тогава двата отбора правят 1:1 на 15 май, а два дни по-късно Байерн печели преиграването с 4:0. Това са и единствените мачове между тези два съперника.

Мениджърът на „Манчестър Сити“ Мануел Пелегрини пък ще се изправи срещу един от бившите си клубове – „Реал“ (Мадрид). „Гражданите“, които за първи път достигнаха до тази фаза на надпреварата, посрещат в първия двубой Кристиано Роналдо и компания на „Етихад Стейдиъм“. 

За последно „Манчестър Сити“ и „Реал“ (Мадрид) се срещнаха в груповата фаза на ШЛ през сезон 2012/13. Тогава „белите“ победиха с 3:2 на „Сантиаго Бернабеу“ след гол на Роналдо в 90-ата минута, а ответният сблъсък на „Етихад“ завърши без победител – 1:1. Сега „Реал“ са готови за нова победа, след като в последния си двубой срещу „Волсбург“ успяха да заличат пасива си от предния мач и в крайна сметка да триумфират след хеттрик на Роналдо. 

Първите полуфинални срещи ще се изиграят на 26 и 27 април, а реваншите са на 3 и 4 май. 

В Лига Европа полуфиналните дербита противопоставят „Виляреал“ срещу „Ливърпул“ в единия мач, и „Шахтьор“ срещу „Севиля“ в другия. 

„Севиля“ е най-успешният отбор в турнира, като за полуфиналите на испанците се падна за съперник отбора на „Шахтьор“ (Донецк), като украинският тим ще бъде домакин в първия двубой. Двата се срещнаха на 1/8-финалите през сезон 2006/07, като тогава „Севиля“ продължи напред с общ резултат 5:4. 

Другият голям фаворит за победител в тазгодишното издание на „Лига Европа“ се смята „Ливърпул“. Мърсисайдци, които вчера записаха феноменален обрат с 4:3 над „Борусия“ (Дортмунд), ще срещнат Виляреал на полуфиналите. 

До този момент те нямаха особен късмет при жребия, след като на 1/8-финалите техен съперник бе „Манчестър Юнайтед“, а в следваща фаза предизвикателството бе „Борусия“ (Дортмунд) – все отбори, считани за фаворити в надпреварата. 

Източник: Sportal.bg