Аксел Роуз е новият вокал на AC/DC | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Аксел Роуз от „ Guns N’ Roses ” е новият вокалист на австралийските легенди „AC/DC” – съобщи сайтът на групата.

Групата е потвърди и новите дати за световното турне, което в началото на март бе прекратено заради риска дългогодишният им вокалист Брайън Джонсън да загуби напълно слуха си.

Сега бандата потвърди включването на Роуз, който същевременно е част от обединението след 20-годишна пауза на голяма част от оригиналните членове на неговата „ Guns N’ Roses ”.

Роуз и китаристът Слаш след дълга кавга по-рано този месец свириха в малък клуб Лос Анджелис, от който кариерата им тръгва през 80-те, а сега ще забият и на голямата сцена на фестивала „Coachella в Калифорния.

Дебютът на Роуз за „AC/DC” ще дойде по време на европейското турне на групата тази година, което включва 12 дати и започва на 7 май в Лисабон.

Новите дати за турнето

  7 май – Лисабон, Португалия, Passeio Maritimo De Alges
10 май – Севиля, Испания, Estadio De La Cartuja
13 май – Марсилия, Франция,  Stade Velodrome
16 май – Верхтер, Белгия,  Werchter Site
19 май – Виена, Австрия Erns-Happel Stadium
22 май – Прага, Чехия, Letnany Airport
26 май – Хамбург, Германия,  Volksparkstadion
29 май – Берн, Швейцария, Stade De Suisse
 1 юни  – Лайпчиг, Германия, Red Bull Arena
 4 юни  – Лондон, Англия, The Stadium, Queen Elizabeth Olympic Park
 9 юни  –  Манчестър, Англия,  Etihad Stadium
12 юни – Архус, Дания, Ceres Park

 

После Роуз ще се върне в САЩ за турнето на „ Guns N’ Roses ” – Not in This Lifetime. 

„Членовете на AC/DC благодарят на Брайън Джонсън за неговата отдаденост на групата през годините… Пожелаваме му всичко най-добро, предвид проблемите със слуха му и бъдещите му начинания. Искахме това турне да завърши както започна, но разбираме, уважаваме и подкрепяме решението на Брайън да спре и спаси слуха си”, гласи изявлението на групата.

Според други информации обаче, решението изобщо не е било на Джонсън, който запази мълчание след информацията за напускането му. На американския комик и радиоводещ Джим Брюер, Джонсън е казал, че слуховите му проблеми далеч не са толкова сериозни и е бил „изритан” от групата.

Аксел Роуз ще се превърне в третия вокалист на „AC/DC”. До 1980г. това е Бон Скот, който в същата година умира след пиянска вечер. От 1982г. насам начело на групата стояха Джонсън с неизменния му каскет и висок дрезгав глас.