Как звучи Аксел Роуз с AC/DC

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Фронтменът на Guns N’ Roses беше официално нает да замести оглушалия Брайън Джонсън, а Ангъс Янг вече се появи на една сцена с него на фестивала Коачела, за да изпълнят заедно Whole Lotta Rosie

Whole Lotta Rosie е класическо парче от албума Let There Be Rock (1977) и е идеално за прослушването на Аксел Роуз преди ангажимента му като вокалист на „Ей Си/Ди Си“ за последните концерти от турнето им Rock or Bust тази година. Повечето европейски дати са през май, когато Аксел няма концерти с „Гънс“.

Той замества титуляра Брайън Джонсън, който практически бе отстранен от състава, след като предпочете да съхрани слуха си – или каквото му е останало от него. По собствените му признания причината се корени не във високите децибели на музиката им, а на хобито му – автомобилните състезания.

Аксел и „Гънс енд роузис“, които гостуваха в София през 2012 г., междувременно тръгнаха на турнето Not in This Lifetime.. заедно с присъединилите се отново към състава Слаш и Дъф Маккагън, което трябва да продължи до края на август. Първите концерти той изкара седнал, след като точно на старта си счупи левия крак по време на гига им в лосанджелиския клуб „Трубадур“ на 1 април.

През последните месеци „Ей Си/Ди Си“ претърпяха и други промени в състава. Джонсън е с групата от 1980 г., когато наследи покойния Бон Скот.

За овакантеното му място е бил прослушван и Дарън Каперна от базираните в Далас Back in Black, които изпълняват кавъри на „Ди Си“. Можем само да съжаляваме, че групата не е потърсила Дичо – преди да започне да пее попхитове с „Д2“, той имитираше еднакво добре вокалите и на „Ей Си/Ди Си“, и на „Гънс енд роузис“ заедно със старата си група „Рег долз“.

Според статистиката турнето Rock or Bust е най-посещаваното за 2015 г. с 2,3 млн. продадени билета, а по приходи отстъпва само на Тейлър Суифт, като инкасира 180 млн. долара.

Припомнете си как звучи Брайън Джонсън на същото парче в концертен запис от 2009 г.