Кралица Елизабет II на 90 години | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ЮБИЛЕЙ
Кралица Елизабет II на 90 години
Монархът на британската корона отбелязва 90-тия си рожден ден с пощенски марки и снимка на четири поколения кралски особи

21 Април 2016 08:10
0

принтирай

|

текст

Тълпа от благопожелатели се събра пред двореца „Уиндзор“ днес, за да честити предварително рожден ден на кралица Елизабет, която утре става на 90 години.Празникът беше отбелязан с пускането на специални колекционерски марки в чест на годишнината, както и с публикуването на специална снимка на четири поколения от кралското семейство. На нея се вижда кралицата, нейният син принц Чарлс, внукът й принц Уилям и малкият й правнук принц Джордж.

Днес Елизабет и съпругът и принц Филип посетиха Кралската пощенска служба, която тази година също чества юбилей – 500 години от началото на своята работа. В самият празничен ден обаче кралицата ще остане със семейството си в двореца „Уиндзор“
Марките, пуснати от Кралската пощенска служба, представляват лицата на принцовете Чарлс, Уилям и Джордж, от общата им снимка с кралицата. Снимката ще бъде пусната в продажба като около лицата на кралските особи ще има перфорации за изрязване на марка.

Кралицата се снима със седем внуци и пра-правнуци за своя юбилей
–––––––––-Миналата година кралицата постави рекорд за най-дълго управлявал монарх на Великобритания. До сега първенството се държеше от кралица Виктория, която заема престола повече от 64 години.