Онлайн шопинг гайд: Как да носите със самочувствие мъжки тениски

3
171
Добави коментар
epis
epis

Понякога облеклото е качествено и модерно, но не се възприемаме с него – ето някои правила, за да го чувстваме като втора кожа

Тениските са онази част от мъжкото облекло, без която трудно можем да си представим ежедневието. Те са подходящи не само за разходка през уикенда, но и за важна среща, както и за спортно-елегантното сако в офиса. Особено сега, когато сме на прага на лятото, това важи с още по-голяма сила.

Материята, цветът и самия дизайн на тениската са съществени при избора, когато избираме модела. Има обаче нещо, което не бива в никакъв случай да пропускате – точен размер и кройка по мярка за вас!

Как стои идеалната мъжка тениска

Идеални мъжки тениски няма, тоест има, но те се превръщат в такива, стига да прилягат на тялото ви перфектно. Само тогава вие усещате, че онази празнина, която ви е липсвала, е запълнена изцяло и може да излезете със самочувствие навън.

Понякога облеклото, в което инвестираме, е качествено и модерно, но не се възприемаме с него. Причини за този (д)ефект със сигурност има, остава само да открием кои са те.

Рамене и ръкави

Обърнете внимание, че шевът на ръкава тениската трябва да стига до там, където започва извивката на рамото. Ако е повече, блузата ще е прекалено широка, а ако е по-малко, то ще свива фигурата ви, създавайки визуален асинхрон, а за комфорт е доста трудно да се говори.

Относно ръкавите на тениската, те трябва да разкриват половината от бицепсите, или да са на средата между лакътя и мишницата. Става дума за една идеална пропорция, която отново ще подчертае умело мъжкия ви стил. Самата ширина на ръкавите трябва да е около 2-3 см повече от обиколката на ръката.

Торс и дължина

Телосложението е ключово, когато подбираме аутфита си. При мъжете суетата също казва своята тежка дума, но независимо дали сте полагали усилия, за да поддържате физическата си форма или не, тениска ще ви се наложи да облечете.

Тогава трябва да помните, че добрият екземпляр подчертава дискретно мускулите на гърдите, гърба и кръста. Той не прилепва сто процента по тялото ви, а когато го измерим отстрани, е нужно да има около 5 см резерва. Това всъщност е и максимумът свободен плат от всяка страна, защото и прекаленото не стои приятно за окото.

Съвършената дължина на тениската е до средата на ципа на панталоните, или това са около 6 см под колана им. Този детайл е особено важен, защото в противен случай тениската ще изглежда като подарена – а именно, от онези несполучливите подаръци.

Естествени материи

Вече споменахме в началото, че с качеството на материите компромис не бива да се допуска. Ако са естествени, със съдържание на памук, те ще са стегнати, изпънати и плътни.

Има брандове, които следват златната концепция и предлагат тениски от суровини и платове на ниво, за да удовлетворят изискванията на претенциозните си клиенти, както е при Bolf.bg.

Как да комбинирате с останалото облекло

Мъжките тениски автоматично се нареждат сред класическото мъжко облекло. Те се вписват в почти всеки стил дрехи и обувки.

Една от любимите комбинации на всички представители на силния пол е с дънки. Отлично се „разбират“ с кежуъл панталоните или късите шорти, могат да бъдат акцент или семпло включване под карирана риза или сако. А когато вечерите са хладни, може да облечете над тениската тънка жилетка или суитчър.

V-образното деколте е силно препоръчително за мъжете с широка брадичка, но няма забрана да се заложи на него и от всеки, който желае.

Неутралните тонове са за онези, които не държат да изпъкват в тълпата, докато ярките цветове могат да се превърнат в страхотни фокусни точки, стига да не прекалявате и да съобразите тениската с връхната дреха и долната част от облеклото.

Правилата са, за да се спазват, но не винаги… Знаем, че над всичко все пак стоят индивидуалният вкус и излъчване. Бъдете в крак с времето и тенденциите, без да губите собствения си стил.

Експериментирайте и имайте личен принос в облеклото си, за да покажете характер и да подчертаете природата си, защото не е достатъчно да бъдете просто лице от модните списания. Одухотворените личности с типичен почерк са онези, които заразяват със своята харизма и присъствие!