Какво трябва да знаете при избора на подходящ градински маркуч?

1
Добави коментар
valeriismgroup
valeriismgroup

Градинският маркуч е задължителен помощник  за поливането на зеленчукови и овощни градини, тревни площи, цветя. Той е незаменим за измиването на различни дворни настилки,  градински мебели и аксесоари, на автомобила .
Изборът на подходящ  маркуч трябва да съобразите с Вашите потребности. Направете избор на маркуч, като  прецените следното:
–          Големината на площите, които ще поливате. Въз основа на това ще може да се ориентирате каква да бъде дължината на маркуча.
–          Оборудването и покритието в двора или градината. Наличието на мебели, остри предмети или техника предразполагат избор на подсилен маркуч. Допълнитеният армиран слой върху маркучите предпазва от пробиване или скъсване.
–          Ако маркучът ще се иползва единствено за поливане на градински площи, може да изберете обикновен гумен маркуч, който е по-тънък, няма допълнителни предпазни слоеве и е най-евтиния вариант.
–          При екстремни климатични условия  се препоръчват по-дебели маркучи. Освен  че са армирани, те имат и допълнителен слой за UV защита. Тези маркучи, при правилна експлатация,  може да се използват  няколко сезона.

–          Свързването на маркуча към водоподаване и изграждане на поливна система при необдохимост. Разнообразието от конектори, адаптори, съединители и разклонители за маркучи е голямо. Месинговите аксесоари са по-издържливи и по-малко податливи на течове, за разлика от пластмасовите евтини варианти.
–          Различната дължина и дебелина на маркуча  изисква различен начин на съхранение. За по-дългите маркучи, най-практичното решение е макарата за маркуч.
 
Ако търсите маркуч, който е едновременно дълъг,  лек, здрав и се съхранява лесно, изберете саморазширявашият се маркуч Premium Magic Hose.
Маркуч Premium Magic Hose увеличава дължината си от 7,5 метра до 22,5метра благодарение на налягането на водата. Той е ултра лек  и се предлага в комплект с поливен пистолет и конектор за чешма.
 
Ето и няколко съвета как  да се погрижите за маркуча, за  да го използвате през по-дълъг период от време:
–          Не го оставяйте на пряка слънчева светлина, защото дори и с UV защита, нагрятата в маркуча вода  може да повреди вътрешното му покритие.
–          Измийте добре маркуча, уверете се,  че не е останала вода в него и след това го приберете за съхранение през зимните месеци.