Маргарита Попова мисли за президент :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър Нова ТВ

За първи път вицепрезидентът Маргарита Попова даде знак, че обмисля кандидатура за президент. Пред кореспондента на Нова ТВ в САЩ Ясен Дараков тя коментира, че още не е готова с решение по темата. Но от думите й ясно пролича, че това е решение, което й предстои и нещо, за което мисли.

 

„Явно очаквате интересни профили в кандидат-президентската кампания тази година. Може би по-образовани, по-емоционални, по-автентичи хора ще се явят тази година. Аз профилът го имам. Въпросът е дали искам да си го употребя точно в такава кампания”, коментира Попова. 

 

На въпрос „Кога ще вземете това решение?”, вицепрезиднът отговори: „Още не съм го взела”, с което даде ясен знак, че мисли за евентуалната си кандидатура.

 

Отношенията между Попова и президента Росен Плевнелиев от известно време са вледенени. Тя на няколко пъти публично се разгриничи от негови позиции и обяви, че вицепрезидентът е “самостоятелна единица”. По жълтите павета отдавна вървят слухове, че Попова готви своя кандидатура за “Дондуков” 2 след края на този й мандат като вице на Плевнелиев.

 

Маргарита Попова е в Съединените щати на втория форум на българските училища зад граница. Нещо, което дипломати коментират като “нечуван гаф” – по едно и също време президентът и вицепрезидента да са извън страната и то на посещение в една и съща държава – САЩ. Плевнелиев е в Ню Йорк за климатичната среща на върха в ООН. “Няма гаф”, смята Попова.

 

Според нея това разминаваме между двамата се случва за първи път заради съвпадението на датите на двете събития.

 

“Да се приберем живи и здрави и да си продължим работата в инстутицията”, пожела си Попова. Едната причина президент и вицепрезидент никога да не са извън България по едно и също време, са мерките за сигурност.

 

Попова коментира и напрежението, което изглежда има между нея и Плевнелиев.

 

„Нищо, че изглежда. Хора, които работят, които мислят и са интелигентни, не могат да пеят в един и същи тон и да четат от едни и същи листчета”, добави тя.