Задигнаха банкомат в центъра на Велинград :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Банкомат е бил изтръгнат и откраднат от фоайето на банкова институция във Велинград, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Кражбата е била извършена около 4,30 часа в петък сутринта, пише  „24 часа“.

 

Неизвестните извършители са проникнали в помещението с банкомата, което се намира на централната пешеходна улица и на броени метри от сградата на община Велинград. Предполага се, че те са привързали банкомата със стоманени въжета и с помощта на мощен джип са го изтръгнали от мястото му, след което са го натоварили на возилото и са изчезнали в неизвестна посока. От полицията отказват да съобщят каква сума е имало в банкомата. Най-вероятно бандитите са изчакали той да бъде зареден максимално, като се имат предвид няколкото почивни дни за Великденските празници, когато курортния град се пука по шевовете от туристи.

 

За разкриването на извършителите са ангажирани полицейски екипи от Велинград и областната полицейска дирекция в Пазарджик. Иззети са записите от охранителните камери на местопрестъплението и района. Издирват се и евентуални свидетели на дръзката кражба.