Букети от хризантеми

1
Добави коментар
Tribal88

29
Apr

Какво трябва да знаем, когато подаряваме букет от хризантеми на любимите си хора.
С подаряването на букет от красиви хризантеми вие пожелавате богатство, изобилие и жизнерадостност. Родината на хризантемите не е напълно доказана, но в Китай те са добили известност още преди две хиляди години. Първоначално отглеждали само жълти цветя , като символ на слънцето и духовното развитие. В миналото и досега жените в тази страна украсяват себе си с хризантеми, защото те са и символ на вярност.

Култът към хризантемите се заражда в Япония. В японския език , името звучи като “Кику”, което означава, слънце. Япония е страната на изгряващото слънце и хризантемата се превръща в символ на нацията. С това цвете се символизират важни понятия , като мъдрост, здраве и дълголетие. Често използват хризантемите в цветните аранжировки, като символ на обич и приятелство.

В Европа узнаваме за това цвете благодарение на холандските пътешествия през 17 век. Въпреки това, признаването на хризантемата идва два века по-късно, когато от нея са създадени нови сортове. Днес можете да направите букет хризантеми с най-невероятни форми и цветове на съцветията (има дори със син цвят). Разнообразието на тези растения е безкрайно. Хризантемата е наречена кралицата на есента, защото разкошният  цветен букет от хризантеми наистина ни напомня за топлото дихание на лятото в неговия край.a

Смята се, че събраната от хризантемата роса може да удължи живота. Затова подаряваме букети от хризантеми, имайки предвид щастливо дълголетие. Цветята говорят за надеждност и дълготрайност. Според Фън Шуй хризантемите означават щастие. Прието е да се подаряват хризантемите на близки и роднини, като символ на спокойствие, баланс и щастливи години.

Значение на цвета на хризантемите

Белите хризантеми символизират надеждата.
Розовата хризантема е символ на любов и нежност.
Жълтите хризантеми означават приятелство, грижа и доверие.
Червената хризантема е подарък с най-добри пожелания.

Like this:

Like Loading…

Related

Tags: доставка на цветя, доставка на цветя бургас, доставка на цветя в София