Заснемането с екшън камера от дрон – мечтите стават реалност

1
Добави коментар
paradoxkc
paradoxkc

За всички, които не знаят все още, дронове се наричат безпилотните летателни апарати. Могат да летят, управлявани с дистанционно или по определен зададен маршрут. Най-често са военни и намират приложение в армията, полицията и други служби. Използват се и за охраняване на обекти, за инспектиране, за изработване на карти. В телевизията и киноиндустрията намират приложение за заснемане на опасни сцени и катастрофи. С бързото развитие на този вид авиотехника се очаква се широкото навлизане на дроновете в съвременния живот и за изпълнение на други мисии, както и използването им за транспортиране на стоки.

Дроновете ще се превърнат в бизнес и масово хоби за правене на въздушни снимки с екшън камери. Това означава, че могат да повлияят и на личния живот на всеки един от нас.
Цената на един дрон може да бъде от порядъка на 30 000 – 40 000 евро, но може да струва и само 200 евро. Дронът Parrot AR например струва 230 евро и чрез WiFi връзка може да се управлява дистанционно, да прави видеозаписи или да лети в програмирана посока.
Дроновете, наречени още квадрокоптери са хеликоптери с четири витла. За 100 лева може да се закупи малкият евтин DM007, който снима с 2MP камера, прикрепена към него. Друг малък дрон с 2MP камера е Moontop MT 9916. Камерата е вградена , видеото и снимките стават върху 2GB SD карта. Максимално време за летене – само 8 минути. Това са моделчета са за начинаещи и за забавление. Казват, че към тях може да бъде прикрепена екшън камера, например модел GoPro.
И към други достъпни модели дронове могат да бъдат прикрепени екшън камери.
За 180лв може да се закупи дрон SYMA X5C с HD камера с време за запис 30 минути, но време на полет около 8 минути.
Очакват се и евтини FPV дронове за начинаещи, които директно ще предават сигнала към IOS или Android устройство, чрез съответното инсталирано приложение.
Дрон с камера 686G-FPV струва 390лв и прави видеозаснемане, което може да се наблюдава в реално време. Моделът разполага с жироскоп и вградена HD камера. На него не може да бъде монтърана никаква друга тежест.
Дрон QR X350 с възможност за летене и самостоятелно връщане в изходна позиция е с цена 1200 лв. Товароносимост – до 400 грама. Към него може да бъде закупена и антивибрационна система за GoPro камера.
През тази година очакваме официалното представяне на дрона Karma на компанията GoPro за потребителско ползване. Дронът на GoPro ще може да пренася екшън камера за снимки с желана висока резолюция и ще бъде предназначен за масовия потребител. Цената се очаква да бъде над 500 долара. Както казват от GoPro – „Изчакайте един момент и мечтите ви ще станат реалност!”