Григор Димитров загуби финала в Истанбул :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Sportal.bg

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пропусна великолепна възможност да спечели пета титла в кариерата си. Поставеният под номер 2 в схемата хасковлия загуби със 7:6(5), 6:7(4), 0:6 финала на турнира на клей в Истанбул срещу Диего Шварцман (Аржентина), пише Sportal.bg. 

 

Двубоят бе нетипчен за мъжкия тенис, като двамата състезатели си размениха общо 17 пробива (цели 8 в първия, 6 във втория сет и 3 в третия), а срещата продължи 2 часа и 47 минути. Не само това обаче бе странното в сблъсъка.

 

Димитров показа невиждан досега изблик на ярост. Той скъса кордажа на ракетите си цели пет пъти във финала. Това вбеси родния представител и в третия сет той счупи цели три ракети. Последният случай бе в шести гейм, за който бе санкциониран и на практика се предаде в края на двубоя.

 

Първият сет се превърна в истинска престрелка. Непоставеният в схемата Шварцман взе откриващото си подаване, след което 24-годишният Димитров спечели и своето. В третия гейм първата ни ракета реализира пробив и поведе с 2:1, а малко по-късно затвърди аванса за 3:1. След това обаче аржентинският му опонент спечели на нула гейма си за 2:3 и върна пробива в шестия.

 

От този момент до края на частта нито един от двамата финалисти не успя да спечели гейма, в който сервираше. Преобладаваха сервиси с ниска за мъжкия тенис скорост, а на няколко пъти Григор се опита да изненада съперника си с излизания на мрежата или къси топки. Седемте поредни гейма с разменени пробиви доведоха сета до тайбрек. В него Димитров взе преднина от 5:1 точки, но Шварцман съкрати разликата до 4:5. При 6:4 точки българинът имаше два сетбола, но скъса ракета за втори път в срещата и шансът бе отразен. Все пак при втората възможност хасковлията затвори тайбрека със 7:5 точки, а с това и сета.  Тази откриваща част продължи 70 минути.