Как да изберем правилния диван

1
Добави коментар
Mebelibg
Mebelibg

Публикувано На 19.03.2016 |
Обновен на 24.04.2016 |
Добавен във Полезни съвети

Домът е място, в което всеки се чувства щастлив и сигурен. Комфортът и уютът са важна част от добрата атмосфера, а дребните детайли добавят още удобство. Една от най – важните мебели в дома е диванът. Той е място за почивка след дългия работен ден, за игра с децата, за настаняване на неочаквани гости. Подборът на подходящия диван може да спести много неудобства и не на последно място – пари. Когато се избира подобна вещ трябва да се обърне внимание на няколко важни компонента.

Големина на мястото

Първостепенно значение при избора на диван е размерът. Той се определя лесно според възможността на мястото, на което ще се постави. Ако стаята е малка, то дву – или триместен диван е добро решение. Когато мястото в стаята е голямо може да се постави и голям артикул с възможност за настаняване на много хора. Размерът трябва да е достатъчен, за да осигурява комфорта, който се търси.

Удобство на достъп

Когато вече е избран и поръчан, трябва да може да бъде и доставен до правилното място. Не е добра идея да се купува голям диван, ако той няма как да бъде внесен в помещението. При подбор е добре изборът да бъде направен и спрямо тази малка подробност. Иначе за какво ще служи диван, който няма как да попадне на правилното място?

Стил на дивана

Ако няма обособен стил в конкретната стая, то при избора трябва да се вземе предвид цялостната визия на дома. Дори и желанието за притежание на модерен диван да е огромно, ако целия стил на дома е традиционен и не се планира цялостна промяна на жилището, то е по – добре да се заложи на традиционен артикул.

Размер на дивана

В днешно време изобилието от дивани е огромно. В случая е редно да се определи спецификата на помещението и мястото за поставяне. Малък дом, обитаван от един, двама или трима човека може да се обзаведе с диван с малък капацитет. Но ако семейството е по  голямо, има деца и често посреща гости, може да се избере голям модулен диван, чийто части лесно да се прегрупират при нужда.

Каква да бъде дамаската – едноцветна, на райета, шарена

След избора на размер и вид, следва да се отдели време и на дамаската. Тя се съобразява отново със стила на останалото обзавеждане и начина на живот на цялото семейство. Малките деца у дома задължително трябва да си играят на по – тъмни тонове и лесна за почистване дамаска. Когато дома се обитава от повече възрастни хора може да се заложи и на по – светли цветове.

Време на ползване на дивана

Пестенето на пари за покупка на диван може да се отрази на неговото време на ползване. По – скъпите, но по – висококачествени материали са гаранция за продължително ползване. Покупката на диван или фотьойл е дългосрочна инвестиция, която се възвръща, особено, когато е правилно направена.

 

 

Публикувано От
Svetlin Simeonov