„Титаник“ в концерт на живо в София

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Келтски музиканти и 90-членен оркестър завладяват зала 1 на НДК наесен

Един от най-обичаните, завладяващи (и касови) филми на всички времена – „Титаник“, се завръща на голям екран в България. Този път историческата драма на Джеймс Камерън ще бъде представена с участието на симфоничен оркестър, който ще акцентира на музиката от покойния композитор Джеймс Хорнър, донесла му множество награди.

90-членен оркестър, хор и келтски музиканти излизат в зала 1 на НДК на 22 октомври за премиерата на Titanic Live in Concert. А докато епичната музика звучи на живо, филмът ще се прожектира в HD формат за пръв път у нас.

„Това изживяване е отвъд всичко, което някога съм виждал в концертна зала или в киносалон. Когато чуваш толкова ясно музиката, когато усещаш доминацията й над картината, тогава наистина осъзнаваш какво огромно влияние над емоциите има тя. В един момент те кара да се радваш, а в следващия вече плачеш. Изключително впечатлен съм“, коментира режисьорът Камерън, който междувременно работи по цели три продължения на друг свой касов шампион – „Аватар“.

„Титаник“, който пресъздава потъването на презокеанския лайнер през личните истории на негови пътници, се появи на екран през 1997 г. и се нареди не само сред най-касовите, но и между най-награждаваните филми в историята на киното, с 14 номинации за „Оскар“ и 11 статуетки – рекорд, достиган само от „Бен Хур“ (1959), чийто римейк предстои, и „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ (2003).

Четири от Академичните награди на „Титаник“ са в категориите за музика, звук, звукови ефекти и оригинална песен – баладата на Селин Дион My Heart Will Go On, която ще прозвучи на живо и в София.

След огромния успех на филма голямото търсене превръща албума с музиката от „Титаник“ в най-продавания оркестров филмов саундтрак за всички времена, с над 30 млн. тираж.

Билетите за филмовия спектакъл са на цени от 40 до 110 лева и са вече в продажба в OMV, The Mall, билетния център на НДК, касите на „Ивентим“ в цялата страна, както и онлайн на Eventim.bg.

Източник: KEY Events & Communication