Хиалуронова киселина в устните

1
Добави коментар

Устни, които отиват на Вашето лице!

Корекцията на устни до скоро време, означаваше единствено директно инжектиране в устата. Вследствие на това, резултатите често не бяха естетически задоволителни (всички сме виждали вариации на така наречените патешки устни), в резултат на което последните години, пациентите имат основателен страх от корекция на тази зона. Притесненията са: моля Ви, не желая всички да разберат за моята корекция, моля Ви не желая вулгарно излъчване, много се притеснявам за крайния резултат…

Какво да очакваме от процедурата?

Корекцията може да се случи по един, естетически и невидим начин, като крайният ефект е подмладяване и по-свежо излъчване. Устните са изградени от много рехава съединителна тъкан. Признаците на остаряване започват да се проявяват първо върху тези тъкани, а именно: белези на дехидратация; намаляване на обема; финни, малки бръчици; свиване на контура; бръчки над и под техния контур. Всички тези признаци водят до остаряване на лицето.

Коригирането на тези дефекти, не трябва да се гледа само като увеличаване на обема!

Защо?

Защото в този случай резултатите са крайно не естетични и не допустими за съвременната жена!

Съвременните техники за корекция налагат по-комплексен подход, който включва:

 Взима се предвид общия обем на лицето  Пропорции на горна и долна част на лицето  Загуба на мастни тъкани около устните (което може да засегне директно обема им)  Костната структура на устата – включително зъби или загуба на такива (което може да предизвика загуба на структурна опора)  Формата на брадичката  Профила на филитралната колона  Формата Не трябва да забравяме също, че

задължително се взима под внимание профилният изглед и съотношението на обема между горната и долната устна – като и двете са еднакво важни. Често срещано е неравномерна загуба на обем от върха към долната част, като при това положение апликацията на малко количество пълнител може да постигне много добър резултат, като се приложи само на горната или само на долната.

Основната цел е да се постигне цялостен естетически вид на съотношението между обема на устните и цялостната проекция на лицето или с други думи – устни, които отиват на лицето Ви. Аз подробно обяснявам на пациентите си – защо в дадени случаи не съм склонна да инжектирам толкова много продукт, колкото пациентът си мисли, че иска. Използването на филър, който замества компрометирана костна опора около устните, често е достатъчен, за да се постигне естетическа промяна във вида, без директна апликация на филър в самите устни, като при това положение се запазва естествения им вид.

Изключително важно е да се обръща внимание на детайлите, а именно: каква големина и представа за формата очаква пациента; да се обясни че красивата и естествена уста е тази, върху която не личи намесата на лекаря; да се обясни, че най-добрия и естествен резултат се постига.

С уважение: П. Каляшева

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.