Мудра при болки в ставите, нервно напрежение, стрес и още…

2
Добави коментар

Днес продължаваме с лечебните мудри, които ни помагат да почувстваме физическа и душевна цялост. Те имат невероятната способност да отпуснат съзнанието ни, да избистрят мисълта и да ни дадат увереност. Редовното практикуване на йога за ръце сякаш освобождава всички физически и психически блокажи и ги премахва по един нетрадиционен начин. Ако все още не сте опитали с мудрите, то е време да го направите. Ще усетите облекчение на хроничните боли, прилив на енергия и щастие още през първите практики.

Мудрата, която днес ви представяме се препоръчва при болки в ставите, скованост в гръбначния стълб, психическо напрежение, стресови ситуации, безсъние. Помага да  се сдобиете със сила и издръжливост.

Как се практикува мудрата:

Лява ръка: Нокътят на показалеца се допира в първата сгъвка на палеца.
Дясна ръка: Палецът, средният и малкият пръст се събират. Останалите два пръста са изправени.

Правете това йога упражнение за ръце по два пъти на ден при лека до средна болка в продължение на 10 минути или 4 пъти дневно по 4 минути. Ако болежките са силни, то правете при нужда повече от два пъти, но до отшумяване на сковаността.

Утвържденията в комбинация с мудрите засилват многократно действието им, така че е добре да ги практикувате заедно.

Утвърждението, подходящо за нея е : „Аз усещам прилив на енергия и сили. Аз съм едно хармонично цяло на физическо и духовно ниво.“ Представете си как тичате, въртите се, танцувате.