Китай яростно отрича продажба на човешко месо в Африка | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

THE SUN
Китай яростно отрича продажба на човешко месо в Африка
Според слухове в китайските фабрики за месо са допуснали обработката на човешка плът, заради ограничените гробищни площи в страната

22 Май 2016 11:24
0

принтирай

|

текст

Китайското правителство категорично отрече твърденията, че страната им  продава месни продукти, произведени от маринована човешка плът, пише британският таблоид The Sun.

Подобни слухове се появиха в интернет, а също в африкански медии. В репортажи се цитира жена от Замбия, живееща сега в Китай, която предупреждава сънародниците си да не купуват месни консерви китайско производство. Тя твърди, че в Китай събирали труповете на хора, изпращали ги в завод, където те се разфасоват, мариноват и консервират, а продукцията се изнася за Африка.

Китайският посланик в Замбия остро реагира на публикациите по тази тема в страната. Това е злонамерена клевета и дезинформация, насочена срещу нас, заяви Ян Юмин. Изразяваме силния си гняв и решително осъждаме подобни действия, подчерта той. 

Онлайн доклади заявиха работници в китайските месо фабрики са допуснати до обработката на човешка плът, заради ограниченото погребение площи в страната.