Маркетинг

1
Добави коментар

Често срещани грешки в онлайн маркетинга

Внимателно сте планирали интернет маркетинг кампания, но въпреки това резултатите са далеч от очакванията Ви. На какво се дължи това? Доста маркетингови специалисти допускат грешки, които лесно биха могли да се избегнат. Ето и едни от най-често срещаните слабости на една кампания:

1. Разпиляване
Важно е правилно да изберете своя целеви пазар и да фокусирате маркетинг стратегиите си към него. Разберете къде получавате повече конверсии и насочете усилията си към тази аудитория.

2. Липса на фокус
Често се появяват нови маркетинг техники, които могат да бъдат от полза. Струва си да разгледате тези нови варианти, но невинаги е добре да изоставяте сегашните си методи всеки път, когато се появи нещо ново. Първоначално запазете „новите територии“ – сега е моментът да помислите за акаунти в Pinterest и Google + (където можете да използвате името на фирмата си като username). Същинското действие трябва да дойде, когато вече има добри практики кое работи и кое не по отношение на новите канали.

3. Недостатъчна информация
Знаете ли какво точно Ви носи конверсии? Можете ли да проследите продажбите от Google, Facebook и LinkedIn? Ако не започнете да използвате някаква проследяваща система, за да установите кои методи Ви вършат работа и кои не, губите пари и време.

4. Неясно послание за действие
Когато създавате своите маркетинг кампании, имайте за цел потенциалните Ви клиенти да знаят какво продавате и как да се сдобият с него незабавно. Без ясно послание за действие (например „Пишете ни сега“, „Обадете се сега“) към клиента, усилията Ви са обречени на неуспех и бързо ще загубите потенциални клиенти.

5. Изпускате безплатни маркетинг възможности
Днес има стотици безплатни платформи (Twitter, Facebook, LinkedIn), от които Вие трябва да се възползвате. Когато вложите усилия в социалните мрежи, това най-вероятно ще доведе до намаляване на разходите и ще увеличи популярността Ви.

6. Отказвате се твърде лесно
Може да отнеме време да прецените дали маркетинг стратегията Ви е успешна. Ако се откажете бързо, няма да разберете дали сте били на прав път, така че не прибързвайте и никога не спирайте да извличате информация и да оптимизирате.

7. Не знаете кога да спрете
Понякога се налага да се примирите, че дадена маркетинг стратегия просто не работи. Може би сте сбъркали при определянето на целевата аудитория, или кампанията Ви не е актуална. Така че е важно да разберете кога трябва да промените стратегията си.