Официалната позиция на Левски за прекратеното дело срещу БФС в Лозана

3
Добави коментар
jivkov86
jivkov86

Ръководството на Левски излезе с изявление на своя официален сайт по повод делото, което сините бяха завели срещу БФС в Лозана. Ето какво се казва в него:

Уважаеми представители на медиите, уважаеми фенове,

Във връзка с изнесената информация в общественото пространство, касаещо делото в Лозана, което бе заведено от ПФК Левски след решението на Дисциплинарната комисия към БФС за изваждането на клуба на Литекс от „А“ група и последвалото отнемане на точки от актива на ПФК Левски, сме длъжни да направим следното изложение:

След обстойно обсъждане с швейцарски консултанти, специалисти в областта на спортното право, познавайки практиката на Швейцарския федерален съд, взехме решение да оттеглим иска си за неправомерно отнетите точки на ПФК Левски, в резултат на решение на Спортно –техническата комисия на БФС, още преди да бъде определен арбитражен състав.

Като страна в спора сме длъжни да отбележим, че съдебните действия бяха предприети поради факта, че към момента, в който бе подадена жалбата възстановяването на неправилно отнетите ни точки, щяха да ни върнат полагащата ни се на база спортно-техническите резултати възможност да участваме равнопоставено в надпреварата за Шампионската титла. Към настоящия момент обаче възстановяването им не би имало никакво значение, за класирането на клуба в първенството.

Ето защо напълно  обосновано от фактическа, правна и финансова страна, решението за ПФК Левски бе да оттегли жалбата си преди да е даден ход на делото поради отпаднал правен интерес, и да възстанови внесените авансово такси, с които да финансира други належащи плащания. Това действие идва в момент, когато клубът погаси голяма сума към НАП за месец май и предстои да погаси значителна такава през месец юни, редом с необходимостта да насочим вниманието си към предстоящата лятна подготовка и представянето си в Лига Европа.

Вярваме, че след това кратко изложение на фактите, всички интерпретации по темата ще бъдат преустановени. Защото непознаването им води до инсинуации, целящи единствено манипулация на общественото мнение.