За какво да внимаваме при закупуване на LED крушка

2
Добави коментар
weblip
weblip

За какво да внимаваме при закупуване на LED крушка

Купуването на ЛЕД крушки носи своята отговорност, ето защо е необходимо да внимаваме за някои характерни неща при техния избор:

Еквивалентна мощност – Тъй като ЛЕД крушките са част най-новия стандарт за ЛЕД осветление, може да кажем, че те са лесно разпознаваеми за употреба. Сравнявайки една LED крушка, с тези с нажежаема жичка, ще получите приблизителна оценка на това колко добре тя може да освети една стая. LED мощността е 1/4 или 1/5 по-евтина от мощността на нажежаемите крушки.

Лумен – Лумена е мерна единица, която директно Ви показва колко светлина ще получите най-общо от крушката. Като цяло един 60-ватова крушка с нажежаема жичка свети при 800 лумена, с около 50-100 лумена разлика над или под. Различията зависят от производителя и възрастта на лампата.

Температура на цвета – Това е Вашият наръчник за това, как ще изглежда самата светлина. По-ниските стойности са по-топли, с така нареченото – „топло бяло“, докато по-високи температури, ще произведат много по-остра или „ярко бяла“ светлина.

Управление на напрежението – Много светодиоди изискват някаква форма на драйвер за конвертиране на напрежението от AC към DC, това спомага за правилното функциониране. По-голямата част от сокет-базирани LED крушки имат самостоятелно задвижване на напрежението, но винаги трябва да се провери преди да купите, за да сте сигурни, че купувате LED крушка, която ще работи правилно без допълнително настройване.