Велико Търново стана център за хомеопатите в България тази година

3
Добави коментар
Petar_Stefanov
Petar_Stefanov

Велико Търново стана център за хомеопатите в България тази година

България е една от силните страни, когато става въпрос за лечение с хомеопатия поради народопсихологията ни, богатството от все още неизчезналите изцяло био продукти, билки, лековити минерални извори и т.н.

През 2016 година център за хомеопатите в страната стана Велико Търново. Градът бе избран за тази чест, след като бе назован за място на събиране на всички хомеопати в България по време на Световната седмица на хомеопатията. Тя бе отбелязана в периода между 10 и 17 април, като с нея се проведоха редица безплатни консултации, дискусии и семинари с практическо значение за любителите на този тип поддръжка на общото здраве и активно лечение с хомеопатия на заболявания от всякакъв диапазон.

Срещата и едноседмичното събитие, посветено на съвременната хомеопатия,

бе организирано от Асоциацията на лекарите хомеопати в България. По традиция, и през тази година Световната седмица на хомеопатията си имаше конкретна тема, а именно профилактика на наследствени заболявания със средствата на модерната и традиционната хомеопатия. По-голяма част от програмата, свързана с наследствените болести и влиянието им от хомеопатични средства, бе организирана от Д-р Георги Хаджиев, познат като хомеопат на наследствени болести номер едно в страната.

Извън обсега на тазгодишния акцент по време на Световната седмица на хомеопатията,

във Велико Търново се коментираха и злободневни за хомеопатите теми, свързани с тяхното официално признаване, приравняване с традиционната медицина и т.н. В тази връзка, засегнат бе въпросът за Асоциацията на хомеопатите в Индия, който въпрос проследява намерението на институциите там да интегрират хомеопатията във всяко болнично заведение и в медицината изобщо.

Последно, но не по важност, Световната седмица на хомеопатията във Велико Търново бе мястото, на което присъстващите имаха възможността да изгледат няколко филма, свързани с производството на хомеопатични лекарства като втори, допълнителен акцент на събитието. Филмите бяха документи с научна насоченост, разбира се.

Велико Търново стана център за хомеопатите в България тази година

5 (100%) 1 vote

Правда.бг препоръчва и: