Да тренираме без личен треньор- мисията възможна

1
Добави коментар
stuklen
stuklen

Независимо дали практикувате йога или пък сте начинаещ във фитнес,  то със сигурност сте разбрали колко важен е добрият инструктор. С негова помощ всичко…

Независимо дали практикувате йога или пък сте начинаещ във фитнес, то със сигурност сте разбрали колко важен е добрият инструктор. С негова помощ всичко е различно, а крайният резултат винаги е впечатляващ. Да си наемеш треньор е прекрасно, но доста скъпо удоволствие. Вижте няколко прости съвета за това как да тренирате ефективно и сами без личен инструктор.

Включи крайниците! Не е добра идея да се заключвате ръцете и краката си от тренировката, тъй като това може да доведе до преразтягане. Препоръчително е да редуваме мускулните групи, както и частите на тялото, които тренираме.    

Всичко е въпрос на дишане!Дишането е много важна част от всяка тренировка.То успокоява нервна система и запазва топлината на тялото. Докато тренирате, се старайте да дишате равномерно. Ако първоначално изпитвате затруднения, бъдете търпеливи. В крайна сметка с времето сами ще усетите кое е най-подходящото темпо за вас.

Научете се да преодолявате болката! Знаем, че натоварването причинява болка. С времето ще свикнете с  дискомфорта от нея. Тук е много важно да споменем, че психологическият момент е водещ. Ако, докато тренирате, започнете да изпитвате болка намерете нещо друго, за което да мислите. Много е подходящо, докато изпълнявате упражненията си, да слушате релаксираща музика. Тя ще отклони временно мислите ви от болката в по-приятна насока.

Съвети за правилно хранене! Всеки инструктор ще ви даде съвети за това кои храни са най-подхощи да приемате, за да има максимален ефект от тренировките. За да извлечете максимума от спорта, не е необходимо да спазвате определана диета, а просто да внимавате с количествата храна, които приемате. Тук правилото е просто: ограничете приема на захар и мазнини. Избягвайте сладкишите, безалкохолните напитки, шоколада, тлъстите меса и колбасите. Заместете ги с пресни плодове и зеленчуци.

Почивайте! Мускулната треска не е никак приятна. За да я избегнете, тренирайте не повече от 4 пъти седмично. Важно тялото да не се пренатоварва. За да избегнете неприятната болка в мускулите след тренировка, изпийте един аспирин. Той ще облекчи евентуалната поява на мускулна треска.

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове Спорт | треньор | инструктор | тренировка

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!