Принс умрял от свръхдоза обезболяващо

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Фентанилът, довел до внезапната му смърт на 57, е силен наркотичен аналгетик, който може да доведе до пристрастяване

Близо месец и половина след внезапната кончина на Принс медицинската експертиза от аутопсията заключи, че причина за смъртта му е приета случайна свръхдоза от обезболяващото фентанил – силен наркотичен аналгетик, който е подобен на морфина, предназначен за употреба в болнични условия и многократно по-мощен от хероина.

Виж още: Принс (1958-2016) – велик, уникален музикант!

Дни преди да бъде открит бездиханен в дома си в щата Минесота на 21 април, от обкръжението му се обърнали към специалист от Калифорния за лечение на опиоидна зависимост. Неговият представител обаче пристигнал на сутринта, когато пациентът вече бил мъртъв – и единственото, което можел да направи, било да повика линейка.

Видео: Nothing Compares 2 U – най-хубавата песен на Принс

В хода на разследването изтече информация, че в имението на Принс са намерени обезболяващи, отпускани по рецепта. Ден по-рано той бил на преглед при семеен лекар, който установил умора, анемия и симптоми на абстиненция, но не му предписал медикаменти.

Докладът от аутопсията уточнява, че покойният поп идол е бил висок 160 см, тежал 51 кг и имал белег на лявото бедро и в долната част на десния крак – вероятно от претърпяна преди няколко години операция на става, износена като резултат от навика му да скача по сцената на високи токове.

От местния в. „Минеаполис стар трибюн“ отбелязват, че само миналата година в щата Минесота е имало 35 смъртни случая, дължащи се на фентанил, при само един през 2000-та.

Според официалното прессъобщение със заключенията на съдебните медици следствието продължава.

 

Източник: Би Би Си; в. „Стар трибюн“