Скрилекс най-после в София на 15 юли

2
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Световноизвестният диджей и музикален продуцент от Лос Анджелис идва с фестивалния си сет в парка на Летище София, а месец по-рано в столицата гостуват три любими имена от британската електронна сцена

След дълго очакване на гастрола му, който трябваше да се състои в по-голямо пространство, осемкратният носител на „Грами“ Скрилекс най-после идва в България, и то в разгара на лятото.

Датата е 15 юли, а мястото – паркът на Летище София до Терминал 2, като обещанието на американския диджей и музикален продуцент е за пълно двучасово шоу в стила на най-големите фестивали по света.

Най-новото му парче е колаборация с рапъра Рик Рос и се очаква да озвучи филма „Отряд самоубийци“, с участието на самия Жокер (Джаред Лето) във видеоклипа, чието излизане предстои.

Скрилекс, чието истинско име е Сони Джон Мур, има 10 номинации за наградата „Грами“ и е спечелил осем от тях, последно тази година в тандема си с Дипло Jack Ü – за денс запис (Where Are Ü Now с Джъстин Бийбър) и денс / електронен албум (Skrillex and Diplo Present Jack U).

Той е сред продуцентите, работили по актуалния албум на Бийбър Purpose (2015), а най-популярното му самостоятелно парче в YouTube си остава Bangarang (2012), от едноименното му EP.

Месец преди неговата изява за парти в една вечер в „Интер експо център“ на 18 юни се събират три от най-големите английски имена в електронната музика понастоящем.

След две участия на фестивала „Спирит ъф Бургас“ Chase & Status са решили, че е време да видят и светлините на нощна София. MC Rage ще реди римите зад микрофона по време на диджейския сет на британците, а в програмата им се очаква да влизат и парчета от новия им албум, вкл. актуалните сингли Control и NRG.

Набралите широка популярност у нас Sigma – Камерън Едуардс и Джо Лензи – се появяват на сцената малко след като издадоха пореден сингъл, този път с „Тейк дат“ – Cry, анонсирано като най-мащабната колаборация в британския поп за лято 2016.

Между няколкото фестивала в Европа дуото идва и в София с вокалистката на Artful Dodger Зоуи Кипри. Песните, с които тандемът доби световната си слава – Nobody to Love, Changing (с Палома Фейт) и Coming Home (с Рита Ора), – са продадени в над 2,5-милионен тираж и се въртят по музикалните радиостанции и телевизии.

Финалът на вечерта слага диджеят с артистичен псевдоним Sub Focus, започнал кариерата си на джънгъл / дръмендбейс сцената, вдъхновен от „Продиджи“, „Кемикъл брадърс“ и „Дафт пънк“. X-ray е първото парче, което кара големите музикални компании да му обърнат внимание, а ремиксът на Smack My Bitch Up му осигурява турне на три континента и договор с легендарните RAM Records.

Билетите и за двете партита са в продажба в мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, The Mall и билетен център НДК.