Частен съдебен изпълнител продава магазин „Арон“ в столичния квартал „Люлин“

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Капитал daily

Частен съдебен изпълнител е обявил за продажба магазина за мебели „Арон“ в столичния квартал „Люлин“. Това става по искане на кредитор, съобщава „Капитал daily“.

 

Търгът се организира заради просрочени дългове на имотната компания „Арон груп“, която е свързана с оператора на магазините „Арон С“. Търсената цена е малко над 8 млн. лв. В случай че бъдат подадени оферти от кандидати, купувачът ще бъде обявен на 7 юли.

 

От обявата на съдебния изпълнител става ясно, че върху имота има различни тежести. В тях влизат няколко възбрани от неназован кредитор, както и договорна ипотека в полза на „Райфайзенбанк“.

 

Компанията е собственост е на Константин Генчев и Стоян Карадашки (които имат по 35%), а останалите дялове се държат от чужденеца Артур Каласка. По данни на „Капитал“ през 2015 г. компанията е увеличила приходите и печалбата си повече от два пъти.

 

Веригата е една от старите на българския пазар. Тя е създадена през 1999 г. и продава полски мебели. Допреди няколко години имаше 10 магазина в страната.