Митьо Очите тежко ранен при престрелка в Слънчев бряг

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Соченият за бургаски наркобос Димитър Желязков е в критично състояние след масово спречкване в заведение, при което са простреляни още двама души от обкръжението му, а един е убит (видео)

Един е убит, а трима са ранени при престрелка в района на дискотека „Айсберг“ в Слънчев бряг снощи. Сред простреляните е и соченият за наркобос в Бургаско Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Другите двама, негови охранители, са по-леко пострадали.

Престъпният бос е в тежко състояние, гласи информацията от тази сутрин. Извършени са му множество операции след наранявания в областта на малкия таз, пикочния мехур и гръдния кош, с масивна кръвозагуба, като е относително стабилизиран, но временно, съобщават от бургаската болница, където е настанен. Окончателната прогноза за състоянието му ще се изясни в близките 24 часа.

Сигналът за престрелката е постъпил в 20,57 ч. в полицията в Несебър. Спречкването възникнало между 30-40 души от обкръжението на Желязков и десетина души в района на заведението. До тази сутрин са задържани седем души, като се очакват и още арести. Текат оперативно-издирвателни действия на територията на пет области в страната.

Според главния секретар на МВР Георги Костов престрелката може да е възникнала след битов скандал по-рано през деня заради паркомясто. Спорът се разразил между собственика на заведението и „зетя“ на Митьо Очите, който живее на съпружески начала с дъщеря му и бил пребит.

Очите и компанията му били в офиса на таксиметровата фирма, който се намира близо до автогарата в курорта. Той бил доста нервен, а съседите му по офис го чули да крещи по телефона на някого. След това излязъл с гардовете си и тръгнал пеша към ресторанта, намиращ се до дискотека „Айсберг“.

Твърде вероятно е да е имал предварително уговорена среща там, за която стрелците са били информирани.

По-рано се появиха версии, че Митьо Очите е събирал такса „спокойствие“ от заведенията в Слънчев бряг или и е участвал в преразпределение на таксиметровия пазар в региона.

Той пристигнал пред заведението с 30-40 души охрана с бронежилетки, въоръжени с брадви и ножове.

Хората на Желязков влезли вътре, но неочаквано за тях срещнали отпор от около 10 приближени на собственика. При престрелката бил убит един от гардовете на Митьо Очите, идентифициран като Александър, на 40 години.

Мъжът, събрал 10 души срещу Желязков, е известен като Божо. Журналистът от Нова телевизия Васил Иванов го описва като собственик на заведение и в Банско, кадър от средния ешелон на СИК, гравитирал около убития на стадион „Славия“ Бай Миле.

По негова информация е имало опити представители на Митьо Очите да се видят със зетя на въпросния Божо, който е управител на заведението. „Искали са да се плаща такса „спокойствие“, или, по мои предположения, да се пласира дрога в заведенията на този Божо. А той не е случаен човек около СИК“, коментира журналистът, според когото става въпрос за наркотици и по-точно – кой ще продава в заведенията.

„За да тръгне с 40 човека с бронежилетки, Митьо Очите очевидно знае с кой си има работа. Факт е, че Божо е събрал 10 души и са ги чакали въоръжени“, посочи още Иванов.

Преди няколко месеца Димитър Желязков беше един от свидетелите по дело за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици по Южното Черноморие, припомня БНР. Там, а и в цялата страна, името му се свързва с търговия на наркотици и с контрол върху проститутки. През 1997 г. бе свързван и с атентат срещу кмета на Несебър Живко Георгиев.

Източник: Нова телевизия, Би Ти Ви, БНР