„Бизнес на високи токчета“

1
Добави коментар

В книгата си „Бизнес на високи токчета” преуспялата бизнес дама Тамара Мелън разказва за всички трудности в модната индустрия и в цялостното създаване на бизнес и изграждане на репутация.

В автобиографията си Тамара разказва за премеждията си до върха на обувната компания Jimmy Choo, на която тя е съосновател и където 15 години работи, като изпълнителен директор. Като по-млада Мелън бива уволнена от редакторската си длъжност във „Вог” и решава, че иска да започне свой бизнес. Тя е целеустремена и знае какво точно иска, а баща й е този, който й помага, както финансово, така и морално.

Тамара е изключително находчива и се свързва с обувния магнат Джими Чу, който има работилница в Лондон. Първоначално той не е възхитен от идеята за съвместен бизнес, но в последствие склонява. Така започва развитието на общата им марка, която бързо набира популярност.

През 15-те години, които Мелън работи, като изпълнителен директор в компанията, тя е изключително отговорна, амбициозна и пълна с творчески идеи и решения. Голяма част от успехите на компанията са по нейна заслуга, ето защо тя бива наградена с Ордена на Британската империя за принос към модната индустрия.

След тези 15 години опит и придобити познания, Мелън решава да се откъсне от Jimmy Choo и да създаде своя собствена марка обувки и аксесоари. В момента Тамара продължава да се занимава със собствен бизнес носещ нейното име.

Колкото до автобиографията на успялата бизнес дама, списанието „Вог” я определя, като „Изповедта на кралицата на обувките”, което е сериозен повод за гордост.