Свежи идеи за лятото

16
Добави коментар

Лято е, топло е! Спомените и впечатленията от този сезон ни топлят чак до следващото лято. След изминалите студени месеци, на всеки му се иска да грабне раницата и да търси приключения, или пък да отиде на плажа и да се излежава по цял ден. Тук сме подготвили една класация със занимания за лятото, от която да почерпите вдъхновение и да запълните отпуската си, а защо не и летните уикенди. Ако питате нас, ние бихме пътували всяка свободна минута!

1.Разходки и походи в националните паркове

Определено една много подходяща идея за лятото. Можете да видите прекрасните гледки, които предлагат планини като Рила, Пирин, Родопите, Стара планина и още много. Поинтересувайте се кога се организират походи и се включете в някой от тях. Препоръчваме да обикаляте планините само с водач и организирана група.

2.Обиколете града с колело

Една много свежа идея, която ще ви даде усещане за свобода и ще ви върне в детството. Вземете колелото и обиколете парковете, улиците, та дори и близки дестинации извън града. Tака съчетвате спорта с удошолстшието.

3. Посетете делфинариума във Варна

Посещение на делфинариума във Варна би ви донесъл много усмивки и приятни емоции.Можете да се насладите на прекрасното шоу с делфини, което ще ви остави без думи.

4. Посетете някой от фестивалите, които се организират всяко лято у нас

Може би не сте чували за много от фестивалите, които се организират у нас всяко лято. Посещението на такива мероприятия е една тенденция, която се засилва при българите все повече последните години. Изберете си някой фестивал като прочетете 10 интересни фестивала в България .

5. Отидете на къмпинг

Прекрасна възможност за любителите на природата как да разнообразят уикенда през лятото. Намерете някое прохладно място покрай реката, опънете палатки, запалете огън или скара и се насладете на момента. Естествено недейте да забравяте спрея против комари.

6. Пътувайте с кола страната

Колко често ви се е случвало да се качите на колата и да тръгнете нанякъде, с цел да разгледате забележителностите на България. Ако отговорът е рядко или никога, това лято може да е моментът. Едно такова пътуване винаги може да донесе безброй приключения и незабравими спомени.

7. Включете се в някоя инициатива

Наскоро ми изкочи някъде в интернет инициатива от рода на „Внуче под наем“, където млади хора отиват да прекарат няколко дни в някое село при приемни баба и дядо, като през това време им помагат с накъщната работа. Едно изживяване като това несъмнено би донесло много положителни емоции и спомени.

8. Пътувайте до Гърция на плаж

Да си признаем посещението на Гърция през лятото ни е план номер едно всяка година, още от 2007г насам, след като влязохме в ЕС. Такива прекрасни плажове, острови и курорти на 2-3 часа разстояние не са за изпускане. Бих казала, че и за сравнително ниски цени, предлагат отлични условия за почивка.

9. Посетете винарна

Всички сме гледали филми, в които действието се развива в прекрасните винарни във Франция или пък Калифорния. Всъщност в България също има винарни от този тип, където можете да похапнете, да дегустирате различни вина и дори да отседнете за вечерта. Една от възможностите ви е Вила Мелник, друга изба е Винарска изба Старосел и още много други, които можете да намерите след като потърсите в интернет.

10. Прекарайте няколко дни на нашето Черноморие

Ако искате да наблегнете на малко по сурови условия за почивка и дори бих казала алкохолен туризъм, можете да посетите нашето Черноморие. Има какво да се види, най-вече има къде да се пие, но за съжаление почти няма къде да се плажува. И все пак и там можете да направите едни незабравими летни спомени.

11. Направете парти с коктейли

Организирайте едно домашно парти със свежи коктейли и други напитки. Украсете подобаващо, дори можете да направите тематично парти. Ако имате къща с двор, където да съберете дружките си би било още по-прекрасно.

12. Отидете на пикник

Някой неделен следобед съберете всичко необходимо за пикник от хладилника, вземете едно одеяло и отидете в най-близкия парк. Отдайте се на пълен релакс сред природата, като междувременно похапвате вкусотийки.

13. Отидете на езда

Изживяване, което ще ви донесе много положителна енергия и при всички положения ще ви накара да харесвате конете още повече. Малко по-скъпо удоволствие е, но със сигурност си заслужава.