Интериори – идеи

2
Добави коментар

Но това, което много млади майки не знаят е, че например мебелите от шперплат или подобни плоскости могат да излъчват вредни летливи съединения, а красивият многоцветен текстил да бъде обработен с канцерогенен формалдехид. При бебетата и малките деца опасните ефекти от тези вредни летливи вещества са много повече заради крехката им имунна система. Затова трябва много да внимаваме какво поставяме в детската стая и в досег до децата ни, да използваме естествени и органични материали винаги, когато е възможно.

Вторият фактор, свързан с безопасността в детската стая, има повече отношение към дизайна – на мебелите и всички други елементи на обзавеждането в нея. Те трябва да са не само здрави и устойчиви, но и да нямат опасни стърчащи елементи и остри ръбове – дори и при по-големите деца.

Също така е важно доброто планиране и функционално разпределение в нея, за да могат децата ни да се чувстват удобно и за максимално пълноценно използване на пространството. Защото то също е решаващо за избора на обзавеждане и начина на разполагане на мебелите.

Когато стаите не стигат, а това е най-често срещания случай тук, децата обикновено споделят обща детска стая, особено, когато са още малки. Как да направим така, че те да се чувстват добре в нея и всеки да има собствено лично пространство вътре в тази стая? Ето няколко много добри решения: