Прогноза Евро 2016: Италия – Швеция

3
Добави коментар
BulFootball
BulFootball

Животът винаги ти дава втори шанс. За това могат да потвърдят и националите на Италия, които днес имат своята възможност за вендета срещу Швеция.

„Адзурите“ още помнят онова братско 2:2 между „тре кронур“ и Дания, изхвърлило тогавашният отбор на Джовани Трапатони от Евро 2004 още след груповата фаза.

Тогава след късна драма Италия надви България с 2:1, но равенство между скандинавците остави „сините“ трети в класирането с по-лоши показатели, въпреки че и трите тима имаха по 5 точки.

100 лева бонус от Bet365

Сега, 12 години по-късно в състава на Италия е единствено Джанлуиджи Буфон от онзи тим на „адзурите“. Въпреки това световните шампиони от Мондиала в Германия са готови да мъстят на Швеция. При успех Антонио Конте и компания ще си осигурят място за осминафиналите след отличния старт срещу Белгия (2:0), докато шведите ще се надяват на късна развръзка в последния ден от груповата фаза.

Това ще бъде и трети подобен сблъсък между двата тима на ниво Европейско първенство след 2:0 за „сините“ през 2000 и 1:1 в Португалия 4 години по-късно. „Разполагам с група от интелигентни футболисти, които са наясно, че можем да постигнем нещо значимо – коментира селекционерът на Италия Конте преди двубоя. – Сега сме в добра позиция за излизане от групата, но трябва да бъдем 100% концентрирани.“ На свой ред полузащитникът на „адзурите“ Антонио Кандрева призна, че той и неговите съотборници готвят тактически капани за Швеция и не пропусна да похвали голямата звезда на противника – Златан Ибрахичович. Именно снажният нападател е последният швед, реализирал гол във вратата на Италия, а това се случи отново през 2004. „Ибра е страхотен футболист, той е заплаха за всеки отбор, но ние трябва да играем своята игра – обясни полузащитникът на „Лацио“. – Ние трябва да сме добри във възползването от техните слабости. Подготвени сме за Швеция, изпробвахме различни тактики.“

Прогнозата на Rapan.bg е над 3,5 гола в мача

Ако не си възстановил акаунта в бет365 – виж как да го направиш

Следете последните новини от Варна, България и света – такива, каквито са! Изпращайте Вашите новини на info (@) rapan (.) bg или на нашата Facebook станица Rapan.BG