Топ 10 на най-опасните породи кучета в света

1
Добави коментар
marchoni
marchoni

Често възприемаме кучетата, като едни изключително мили и сладки животинки.

Хората вече са забравили, че тези животни са били пускани в битки, използвани по време на война, а и самите те притежават ловен инстнкт. Годишно в света между 300 000 и 500 000 души губят живота си след нападение от домашно куче, пише Topsbg.com.

По-голямата част от тях са деца и възрастни хора. В 90 процента от тези ситуации са виновни стопаните на тези животни, тъй като така са ги обучили. Вижте най-опасните породи кучета в света.

10. Немската овчарка

Немската овчарка е най-известната порода в целия свят. Тя е синоним на преданост, вярност, добра дресировка и отлично бойно куче. Породата е най-разпространеното военно и полицейско куче в света.

9. Кавказка овчарка

Изключително силна и физически здрава порода.  Това куче е изключително привързано към стопанина си, но е агресивно към останалите. Тази черта е в природата му, защото е селектирана за охрана на стада от посегателство.

8. Доберман

Доберманът е може би най-добрия телохранител за стопанина си. Той е привързан към него с цената на живота си. От там обаче идва и неговата агресивност. В желанието си да защити стопанина е способен да убива.

7. Ротвайлер

Има здрава захапка и силен боен дух. Използва се като полицейско куче и като надежден и предан домашен пазач. Ротвайлерите са забранени в някои американски щати и европейски страни.

6. Средноазиатска овчарка (Алабай)

Това е порода със силен телиториалн инстинкт. Те са изключително силни и подвижни. Приемат за заплаха всичко навлязло в територията им.

5. Мастиф

Мастифът има спокоен и добър характер, изключително предан и лоялен към стопанина си. За разлика от някои други породи при отглеждането си той не изисква голямо пространство и се чувства добре както в апартамент, така и на полето, въпреки това не бива да се забравя, че за него е здравословно да му се осигурява движение и упражнения.Не изисква и пълното внимание на стопаните си, въпреки това обаче не обича да бъде оставян сам. Притежава огромна физическа сила и трябва да се помни, че понякога може да бъде трудно да бъде удържан на каишка.

4. Бултериер

 

Стафорширският бултериер е средно на ръст куче, набито, мускулесто с атлетични заложби. Притежава широка глава, оформени гръдни мускули, къса муцуна, тъмни кръгли очи, широка уста с „ножична“ захапка. Относително агресивен и често се приучава за бойно куче.

3. Дого Аржентино

 

На трета позиция в класацията“Опасни породи кучета“ се нарежда Дого Аржентино . Изключително силно куче. Трудно за удържане и склонно към ата в защита на територия и стопанин. Тези кучета се нуждаят от добра дресировка.

2. Американски булдог

Ако не бъде подложено на дресировка още от малко и не му се даде възможност да общува с други кучета и хора. Американският булдо ще бъде изключително агресивен и към животни и към хора. Затова той е номер две в класацията“опасни породи кучета“

1. Американски питбул

Победителят в класажията „Опасни породи кучета“ е Питбула. Създаден с цел да е убиец, в самия нрав на кучето е заключена огромна агресия. В самата порода има примеси от диви животни. Изключително слилен и агресивен към хора и други животни.