Световното трио китари „Камино“ от САЩ за първи път на Камерния фест

3
Добави коментар

Фестивалната вечер на 17 юни, петък, от 20:00 часа в Етнографския музей ще е заредена с емоция, изтръгната от струните на три китари, свързани в трио „Камино“.

Концертът е част от  Международният фестивал на камерната музика в Пловдив.

Всеки един от тримата китаристи от „Камино“, САЩ – Дейвид Граймс, Грегъри Нютън и Майкъл Нигроу, има поотделно впечатляваща световна кариера.

Дейвид Граймс концертира с успех в Северна Америка, Мексико, Гърция, България, Испания, Дания, Франция, Норвегия, Малта, Беларус, Сърбия и Черна гора. Авторските творби на Дейвид Граймс се изпълняват от изтъкнати китаристи по целия свят. 18 години той е председател на  Сдружението на китаристите в Америка. А президент на Американското общество на китаристите (AGS) е д-р Грегъри Нютън. Той изнася концерти, провежда майсторски класове, участва в радиопредавания в САЩ, Канада, Великобритания, Скандинавските страни, Западна и Източна Европа, Южна Америка и Близкия изток. И Майкъл Нигроу концертира активно – главно в Съединените щати и Южна Америка, води майсторски класове в различни университети, свири на сцените на културни институти, църкви, библиотеки и музеи. Създател е на цялостна учебна програма, включваща специализирана литература, методически и педагогически пособия за соло китара и китарни ансамбли.