Руската звезда от „Стар трек“ загина нелепо на 27

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Антон Йелчин, който играе младия навигатор на „Ентърпрайз“ Павел Чеков, бил намерен мъртъв в двора на своя дом, прегазен от собствения си автомобил

Шокираща новина – на 27-годишна възраст загина звездата от „Стар трек“ Антон Йелчин. Актьорът, който игра младия навигатор на „Ентърпрайз“ Павел Чеков вече в три филма от поредицата, бил намерен мъртъв в двора на своя дом, прегазен от собствения си автомобил.

Най-новият му филм, „Стар трек: Отвъд“, излиза по кината след броени дни, през юли.

Йелчин е роден през 1989 г. в Ленинград, дн. Санкт Петербург, но няколко месеца по-късно родителите му – състезатели, а впоследствие треньори по фигурно пързаляне, – емигрират в САЩ.

Кариерата му пред камерата е започнала в детска възраст. Снимал се е в епизодични роли в сериали като „Спешно отделение“, „Адвокатите“, „Полицейско управление Ню Йорк“, „Безследно изчезнали“, Huff, „Закон и ред: Умисъл за престъпление“ и „Престъпни намерения“.

На големия екран сме го гледали още в „Сърца в Атлантида“ (2001) по Стивън Кинг, „Завръщането на паяка“ (2001), Alpha Dog (2006), „Терминатор: Спасение“ (2009), „Нощта на ужасите“ (2011), „Само любовниците остават живи“ (2013). Озвучава един от смърфовете в игралните филми от 2011 и 2013 г., а в трилъра „Чудакът Томас“ (2013) по едноименния роман от Дийн Кунц играе заглавния персонаж.

След първия от новите „Стар трек“ (2009), където героят му е едва на 17, е част от екипажа на кораба „Ентърпрайз“ в продълженията „Стар трек: Пропадане в мрака“ (2013) и „Стар трек: Отвъд“ (2016).