Алтернативни методи за премахване на гъбичките по ноктите

1
Добави коментар
stuklen
stuklen

Хубавият педикюр е най-добрият аксесоар  за вашите ходила през  летният сезон. Онихомикоза или  иначе гъбички на ноктите е много неприятното заболяването, което ни…

Хубавият педикюр е най-добрият аксесоар за вашите ходила през летният сезон. Онихомикоза, или иначе гъбички на ноктите, е много неприятното заболяването, което ни пречи да имаме хубав педикюр. Неприятната болест се прихваща извънредно лесно от душовете във фитнеса, при разходки из обществения басейн, при пробване на нови обувки. Началото на болестта е безобидно и много често игнорираме първите му симптоми. Вече веднъж щом сме се заразили с гъбички по ноктите на краката се сблъскваме трудното им лечение. Пазарът изобилства от перорални препарати, кремове и спрейове, които освен, че са скъпи, водят след себе си редица нежелани странични реакции. За премахване на гъбички по ноктите на краката вижте няколко алтернативни метода.

Вапоруб балсам Този балсам против настина съдържа противогъбичните  съставки камфор и евкалиптово масло. За да премахнете гъбичките, нанесете на памучен тампон  малко количество от балсама  по засегнатите нокти.

Листерин  и ябълков оцет Водата за уста Листерин има в състава си голямо количество тимол и ментол, които имат противогъбично действие. Ябълковият оцет пък създава негостоприемна среда за гъбички. Комбинирайте двете  съставки в равни части и накиснете пръстите на краката си в разтвора за около 45 до 60 минути дневно.

Царевично брашно Царевичното брашно отдавна се използва като начин да се прогони досадните гъбички. Сипете царевично брашно в плитка тава, след това добавете гореща вода, докато се получи паста. Потопете  краката си в нея за около 1 час. Прилагайте царевичната вана на краката си  в продължение на седмица.

Чай Пау Дарко Чаят от вътрешна кора на мравченото дърво съдържа противогъбични съединения. Лабораторни изследвания показват, че той е толкова ефективен, колкото противогъбични медикаменти. Накиснете краката си два пъти на ден в продължение на 20 минути в разтвор от две пакетчета чай  Пау Дарко.

Чаено дърво или риган масло Маслото от чаено дърво е било използвано в продължение на много години за борба с кожни заболявания, особено с гъбични инфекции. Маслото от риган, пък съдържа тимол, който също има противогъбични свойства. Достатъчно е само да нанесете няколко капки масло върху засегнатите нокти два пъти дневно.

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове гъбички | педикюр | противогъбични

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!