Избор на врата за баня – какви са опциите

1
Добави коментар
PollyK
PollyK

Не всяка една врата може да се използва за всяко помещение в дома. Има няколко конкретни материала, които са подходящи за използване при изработване на вратата за банята. Такива са дървото, алуминия или стъклото, като всеки си има плюсове и минуси. Когато избирате врата за баня, трябва сериозно да помислите какъв е стила на помещението.  

Стъклена врата за баня   Вратата за банята има допълнителна функция. Тук тя не само прегражда помещението от останалите помещения в дома, но и предотвратява мокренето на другите помещения. Ето защо вратата в банята задължително трябва да е водоустойчива. Стъклото е материалът, които притежава това качество, но недостатък е прозрачността. Определено има няколко изхода от този проблем – можете да поръчате врата с матирано стъкло или врата с 1/3 или 2/3 остъкление с мат. На пазара има разнообразни модели фолио, предназначено точно за намаляване на прозрачността на стъклото. Всеки може да избере модел, който съответства на неговия вкус и нужди.

Другият недостатък на стъклената врата за баня е предимно естетически. Стъклото придава изключително луксозен изглед на помещението, позволява проникването на естествена светлина и с него се получават много красиви ефекти, но водните капки оставят неприятни следи върху стъклото, а това може да развали  красотата на банята. Затова е необходимо редовното почистване на вратите. Усилието си струва, защото стъклените врати за баня са определено луксозно решение и допълват стила в интериора.  

Дървена остъклена врата за баня Когато говорим за вратата на банята, тази от дърво изглежда по-здрава и подходяща. Тя е и по-плътна и с добра звукоизолация. Ако харесвате ефекта на стъклото, но искате нещо по-масивно, може да се спрете на дървена остъклена врата за баня. Някои хора се притесняват, че дървото може с времето да се деформира, но ако вратата е качествено изработена и ако не се излива вода директно върху нея, това не представлява проблем. Модели на остъклени врати може да разгледате на http://titan-doors.com/bg/interiorni-vrati/ostykleni-vrati

Алуминиева врата за баня Алуминиевите врати са подходящи за мокро помещение, защото малко се влияят от влагата. Материалът е устойчив и притежава ниска себестойност. Недостатък на тези врати е, че имат изключително малко модели, а дизайнът им не е подходящ за модерните домове. Освен че са по-тънки, те предизвикват триене и скърцане, които са изключително неприятни. Този модел врати традиционно се използват масово в обществените сгради.