Цвети Стоянова е претърпяла успешна операция на прешлените

1
Добави коментар

Баба ѝ всеки ден ходи да я вижда в „Пирогов”

Цветелина Стоянова е претърпяла успешна операция на прешлените, но все още е в реанимация. Баба ѝ всеки ден ходи в „Пирогов” да я вижда. 

„Опита се нещо да ми каже. Но я успокоявам, да е спокойна, да заспи”, заяви пред Нова възрастната жена. „Тя усеща всичко, тя си разбира, разстройва се”. 

В първото си телевизионно интервю бабата на гимнастичката заяви, че Цвети Стоянова сама се е отказала да участва в Европейското в Израел, а причината е страх от грешка и провал на отбора.

Баба Цеца покани в дома си екип на Нова. Първото, което показа, са снимките, медалите и купите на внучка ѝ Цвети. Гимнастичката губи майка си едва 12-годишна, но не забравя завета ѝ.

Мечтата ѝ беше мечтата на мама да сбъдне! „Бабо, продължавам, само и само мечтата на мама да сбъдна”. Трябваше докрай, трябваше на олимпиада да отиде. То това им е мечтата на децата, аз затова сега казвам да не се разстройват другите момичета”, заявява бабата на Цвети Стоянова.  

Потвърждава думите и на ансамбъла, и на треньорите, че Цвети сама е взела решението да се откаже от Европейското. Страхувала се е да не направи грешка.

„Да не страда ансамбълът заради нея. Това е. Единствено това е”, заявява жената. 

По думите ѝ Цвети решила да се откаже, малко след като се върнали от Испания. Бабата потвърди, че съотборничките на Цвети са ходили в дома им, за да говорят с нея и да я убедят да замине и за Израел. 

„Първо е приела. Но казала, че не иска да тренира събота и неделя. А в понеделник ми каза, че я е страх и ще се откаже”, заявява бабата.

„Те са като едно семейство, какво ще обвинявам треньор или Илиана да я обвиня”, заявява жената.

Баба Цеца опровергава и още една тиражирана сензация – че Цвети си рязала вените, дни преди да падне от 6-тия етаж. 

„Дадоха ми вестника с нож – както починала майката, така и дъщерята. Аз не знам откъде получават те информация, това са догадки, не е така, както вие – да дойдете при мен, аз не лъжа, аз ви казвам истината”, заявява бабата на гимнастичката.  „Че баща ѝ ги зарязал, че се е пропил. Че ако баща им ги беше зарязал децата, кой ще ги издържа. Аз? С моята пенсия”. 

Най-голямата мечта на гимнастичката била да се яви на Олимпиадата. След приключване на кариерата си, Цвети мечтаела да стане психиатър и да помага на хората.