Как се пише образователна статия в онлайн магазина?

1
Добави коментар
Glushkov
Glushkov

Автор: Редактор „Онлайн Магазини от RAZ“

– юни, 23rd 2016

Много пъти сме подчертавали, че съдържанието в онлайн магазина трябва да е полезно за потребителя. Статиите тип „как да…“ винаги са препоръчвани от нас към търговците, но със сигурност има известна доза чудене как точно се пише статия, която да дава добро обяснение на такъв тип въпрос. Този тип съдържание е сред най-лесното за писане. Затова подготвихме няколко стъпки, които да ви насочат към по-увереното му създаване.

Стъпка 1: Изберете проблем, който да разрешите

Основата на една полезна статия е да покажете на потребителя как да си реши определен проблем или задача. Следователно първата стъпка е да определите проблем. За целта първо се информирайте какъв тип проблеми имат потребителите, които ползват продуктите, които продавате.

Стъпка 2: Сложете заглавие

„Как да…“ могат да бъдат първите думи от заглавието, а остатъкът от изречението трябва добре да описва темата на публикацията.

Стъпка 3: Не копирайте чужди материали

Независимо дали съдържанието ще бъде под формата на текст или под формата на видео, ще е необходимо да положите собствени усилия, за да покажете/опишете решаването на проблема. По този начин ще докажете, че имате нужният опит, за да дадете съветите в съдържанието и ще илюстрирате различните етапи от действието, което обяснявате на клиентите си. Това ще направи съдържанието по-разбираемо.

Стъпка 4: Разделете съдържанието на стъпки

Точно както сме разделили тази статия на няколко стъпки, които ви съветваме да предприемете в съответен ред, така ще е добре и вие да представяте материалите си в няколко стъпки.

Стъпка 5: Напишете въведение

След като се описали стъпките от статията/видеото, вече можете да помислите за въвеждащия текст. Започнете с причината, заради която пишете материала. Причината може да бъде големия интерес към определен продукт или зачестилия брой въпроси относно работата на продукта.

Стъпка 6: Редактирайте и публикувайте

След като се свършили с писането, време е за малка редакция. Проверете си грешките, поправете ги,а след това направете едно финално четене на текста. Ако всичко ви харесва и нямате критики, можете да публикувате съдържанието.

Tweet