В Русе отворена лекция ще изнесе водещ лекар от единствената в Европа клиника за гръбначни заболявания

1
Добави коментар
eventA
eventA

В Русе отворена лекция ще изнесе водещ лекар от единствената в Европа клиника за гръбначни заболявания 24 юни 2016 г. Само месец след като в София отвори врати Американската клиника за гръбначни заболявания, която е първата и единствена в Европа, нейният екип дава началото на работни посещения и академични лекции из цялата страна. Първата спирка извън столицата е град Русе.

На 28 юни, (вторник) в 11 ч. в зала СИМЕНС, II- ри корпус на Русенския университет, русенци и гостите на града ще имат възможността да се запознаят с иновациите в неоперативното лечение на гръбначните заболявания, за причините за болките в гърба и за хиропрактиката като лечебен метод. На тази среща академична лекция ще изнесе д-р Марк Бери, водещ лекар в екипа на Американската клиника за гръбначни заболявания – София. Той е доктор по хиропрактика и специализира в нехирургичнo намаляване на сколиоза и структурна корекция на гръбначните заболявания и заболявания на дисковете. Д-р Бери получава своята докторска степен по хиропрактика в Parker College of Chiropractic в град Далас, Тексас, САЩ. Той е признат международен лектор и преподавател, както и известен инструктор по биомеханика, сколиоза, и постурални методи за третиране на корекции.

Не е тайна, че в съвременното динамично всекидневие болките във врата, гърба и кръста са едно от най-често срещаните оплаквания при хора от всички възрасти. Не е тайна, също така, че в немалко случаи гръбначните изкривявания, ако останат неразпознати и нелекувани, могат да доведат до сериозни последици за здравето в по-отдалечено бъдеще. В съвременната медицина са познати и други състояния като например хроничното главоболие и мигрената, които в немалко случаи могат да бъдат провокирани от изменения в шийните прешлени. Нерядко други мъчителни състояния като ишиас или синдром на карпалния канал също могат да се дължат на промени в някои дялове на гръбнака.

Американската клиника за гръбначни заболявания прилага неинвазивно лечение на тези аномалии, както и на много други заболявания на гръбначния стълб и на опорно-двигателния апарат като цяло. Това означава, че специалистите лекуват безкръвно, т.е. без хирургична операция, което е съществено предимство. Екипът на клиниката лекува с хиропрактика – един лечебен метод, който в САЩ се изучава в продължение на няколко години в специализирани учебни заведения. Програми, по които се обучават бъдещите хиропрактици, включват разширена подготовка в областта на анатомията, физиологията, невророгията, образната диагностика, ортопедията и травматологията. В САЩ специалистите по хиропрактика са напълно равнопоставени с лекарите, практикуващи класическа медицина.

Американ Спайнъл Клиник представлява интегриран модел, който е бъдещето на физикалната медицина. В бъдеще ползите за пациента ще са наистина неоспорими – американски и български лекари вече работят с модерна технология от САЩ, която има способността да променят формата и състоянието на гръбначния стълб. Мотото , на всички лекари в Американ Спайнъл Клиник е :, че „Ние не просто предоставяме стандартизирано лечение на симптоми. Няма две сходни програми за лечение, така както няма двама души, които да са еднакви.Нашата цел е да Ви избавим от болката и да Ви предпазим от болката.“

За допълнителна информация: Надежда Ванева – моб. 0885 373914, Стела Кръстева – Стефанова – моб. 0896 899 738