„Вяра, любов и уиски“ и „Недосегаемите“ са тазвечершните предложения на „Филмови нощи във Филипополис“

2
Добави коментар

Довечера от 21.15 часа лятно кино „Орфей“ в Пловдив ще посрещне киноманите с поредното силно българско заглавие, този път с американско участие. „Вяра, любов и уиски“ на режисьорката Кристина Николова разказва историята на млада българка, сгодена за богат американец, която преди сватбата се паникьосва и се връща в България. Там тя се събира със старата си компания от симпатични неудачници и се влюбва с най-добрия си приятел Вал, който обаче има саморазрушителни навици. Когато съвсем неочаквано при нея пристига годеникът ѝ Скот, тя трябва да избере между уреденото бъдеще, което той ѝ предлага, и обречената любов с Вал.

Ако все още не сте се насладили на френския хумор в „Недосегаемите“, можете да го направите от 23.30 часа, приканват организаторите на „Филмови нощи във Филипополис“. Продукцията с бюджет 10 милиона евро вече се превърна в един от най-печелившите проекти за всички времена с приходи от над 300 милиона долара.

След инцидент с делтапланер Филип, богат аристократ, наема като домашен помощник Дрис – младеж от предградията, току-що излязъл от затвора. Двамата мъже рушат културни стереотипи, повалят негласни обществени бариери и разсичат като с лазерно наточен скалпел превземките на различните изкуства, присъщи на аристокрацията, за да оголят същността на човешкото сърце, което има нужда само и единствено от приятелство, разбиране и любов. А нито едно, нито другото може да се купи с пари.