Екшън с морски пехотинци

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Година след операцията на ЦРУ и „тюлени“ от ВМС на САЩ, при която беше убит терорист №1 Осама бин Ладен, идва филм с действащи военни, пресъздаващ истински бойни операции

„Мъже от стомана“ (Act Of Valor), в кината от 18 май 2012 г., е описван като първия филм, разработен като проект на Флотския отдел за специални бойни действия. За снимките му военноморските сили на САЩ осигуряват подводница SSGN, която е сред най-ценните им военни активи – от тази ядрена подводница има само четири броя и те винаги са в употреба.

В „Мъже от стомана“ не само се снимат действащи „тюлени“ – флотът допуска кинотворци до среда на бойни патрони, каквито не са използвани във филм от 20-те години на ХХ век.

„Имахме 3000 куршума в минута, излизащи от една от миникартечниците. Всички са нащрек. Ако объркаш нещо, ще умрат хора“, разказват от екипа.

Целта не бе толкова да създадем специфична визия, колкото да накараме публиката да седи по местата си, да стиска здраво облегалките за ръцете и да ахка, обяснява операторът.

Участват и актьорите Розелин Санчес (Without A Trace), Алекс Видов (Svetlana), Джейсън Котъл (Remarkable Power), Нестор Серано (90210″).