Неочаквано добра комбинация

17
Добави коментар
vbanov
vbanov

Живот сред четири стени, притиснат отвсякъде от предметите, надвиснали над главата… Съвременният градски човек след работа механично намира своя път към собствената си килийка, протяга връзката ключове, без да мисли, изключва алармата и се вмъква като в стари пантофи в дома.

Малко хора могат да си позволят просторни жилища, еркерни прозорци, къщи в покрайнините. Всички тези, които живеят в теснотия, са наясно колко важно е да се пести скъпоценното жизнено пространство.

За малък или за голям дом помощните масички са разкош, удоволствие и необходимост. Всяка от тях носи атмосфера, повечето са неповторими и създават кътче уют в жилището.

Най-доброто решение за тесния дом са масичките „три в едно“, които се продават в „Мосю Бриколаж“. Дървените плоскости лесно се сглобяват и образуват три куба с липсваща долна част. Размерите на трите маси са изчислени идеално да влизат една под друга. Така в събрано положение те са една мултифункционална маса, върху която може да се нареди всичко – от саксия с палма до офис оборудване. При нужда долните две масички се изваждат и трите могат да се разпръснат из цялата стая. Така не е нужно гостите да се пресягат към общата маса. Всеки може да се уреди близо до някоя от тях. Тъй като са много стабилни, отгоре им може дори да се сяда.

Едни от най-практичните са съвременните минимасички с колелца. Отгоре чашите, на долния плот – лед и бутилки с любимите напитки, какво повече да иска човекът, копнеещ за минутка лично пространство.

Не по-малко приятни са малките маси с плот, под който са разположени мрежести сакове за списания, писалки, очила и най-различни дреболии.

В почти всеки дом централно място заема телевизорът. За него и прилежащите му видеоуредба, DVD, усилватели също е нужна мебел. При тези маси е важно да са стабилни и да събират цялата ви техника – тоест да има достатъчно място под телевизора. Моделите са толкова много, че има за всеки вкус и нужди.

Макар повечето от съвременните мебели от хром, стъкло и пластмаса да са безкрайно практични, те не могат да се сравнят със старинна масичка за кафе – точно толкова голяма, колкото на нея да седнат две приятелки на следобедна клюка.

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти