Ал Пачино в биографична роля

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Трейлър за филма на HBO „Фил Спектър“, който пресъздава разследването и съдебния процес срещу легендарния музикален продуцент от 60-те, известен и с ексцентричните си перуки

Ал Пачино се превъплъщава в заглавния персонаж, който през 2009-а, почти на 70-годишна възраст, бе вкаран в затвора за близо две десетилетия затвор заради убийството на актрисата Лана Кларксън с пушка при инцидент в дома му.

Носителката на „Оскар“ Хелън Мирън играе адвокатката на Спектър, която едновременно се опитва да защити клиента си и да стигне до истината. Сценарист и режисьор е известният драматург Дейвид Мамет, а излъчването в САЩ се очаква в самото начало на пролетта.

Развръзката се знае: След като от години злоупотребява с огнестрелното си оръжие, съдебните заседатели го признават за виновен, макар защитата му да твърди, че в този случай става дума за самоубийство, тъй като жертвата сама налапала дулото. Според обвинението обаче той отдaвна играел на руска рулетка с живота на жените около себе си…

Иначе Фил Спектър е емблематично име за ранните години на попмузиката в САЩ, продуцирал десетки хитове и албуми. Сред парчетата, на които е бил съавтор, е You’ve Lost That Lovin’ Feelin’, най-въртяната песен в US ефира през ХХ век, изпълнявана от „Райчъс брадърс“ и 50 години по-късно, при влизането им в Рок залата на славата.