Синди Лоупър, травестити и високи токчета

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Мюзикълът на 2013 г. е „Секси ботуши“ (Kinky Boots), който имаше 13 номинации за наградите „Тони“ и спечели общо шест

Едно от отличията – за музика, първото за жена в тази категория – отиде при попзвездата Синди Лоупър, която е авторка на песните. Тя е работила съвместно с четирикратния носител на „Тони“ Харви Фиърстайн, написал либретото, и режисьора Джери Мичъл, чието дело е и хореографията на хитовия спектакъл.

Мюзикълът, който се играе от есента, първо в Чикаго, а сега на Бродуей, е създаден по едноименната британска кинокомедия от 2005 г., описвана като нещо средно между „Време за мъже“ и „Приключенията на Присила, кралицата на пустинята“.

Сюжетът: Героят на Джоел Еджъртън („Великият Гетсби“) е наследил семейната фабрика за производство на мъжки обувки, но бизнесът запада. Единственото спасение е да внесе някаква новост в асортимента – и тук на помощ му се притичва травеститът Лола (Чиуетел Еджиофор), който е кабаретна звезда и не може да открие достатъчно сексапилни чепици на високи токчета, които да пасват на мъжките му крака… В една от ролите, на майстор във фабриката, виждаме и комика Ник Фрост („Горещи палки“ и предстоящият „Краят на света“).

Припомнете си филма чрез откъсите, качени в „страницата му в сайта на киностудията „Мирамакс““ и чуйте още една песен от мюзикъла – The Sex is In the Heel (Сексапилът е в токчето), студиен запис с Били Портър, спечелил в ролята на Лола „Тони 2013“ за най-добър актьор.