Blurred Lines, но със секси момчета

3
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Имайки предвид големия успех, който песента на Робин Тик постигна, не е изненада, че сега се появи и версия с разменени роли. За щастие, новата пародия на Mod Carousel е интелигентна, провокативна и много секси.

Mod Carousel е трупа от момчета, които правят бурлеска. Те пресъздават известното видео с три талантливи мацки за вокали, на мястото на Робин Тик, Фарел Уилямс и Ти Ай, а те самите влизат в ролята на сексапилните полуоблечени манекенки.

Текстът също леко е изменен, за да се нагоди към размяната на ролите, пише „Хъфингтън поуст“.

Оригиналният клип, който вече оглави класацията на „Билборд“ Hot 100, бе заклеймен като презрителен към жените и дори подтикващ към изнасилване (мнение на Триша Романо от „Дейли бийст“).

Препоръчваме ти едно страхотно мнение по темата на Тула Фосколос (редактор в „Хъфингтън поуст“) It’s 2013, and Women Are Still Their Breasts

Тогава режисьорката на клипа, Даян Мартъл, публично защити творението си, твърдейки, че момичетата всъщност „фино се подигравали“ на мъжете. Едно от момичетата пък обясни пред сп. Esquire, че са били инструктирани да бъдат уверени и да подходят саркастично към ситуацията. „С контакта с очите и това поведение всъщност контролираме положението“, казва тя.

В секцията About под видеото си Mod Carousel от своя страна коментират:
„Смятаме, че повечето подобни опити с размяна на половете, които имат за цел да подчертаят проблема, че женското тяло все още е просто обект, в крайна сметка се разбират като подигравка към мъжете. С този клип искаме да покажем, че мъжете също могат да бъдат възприемани като обекти и в това няма нищо лошо и че жените могат да бъдат силни и секси без негативни последици. „

Редакторката на сайта Jezebel Линдзи Уест направо обожава видеото. А ти какво мислиш?

Припомняме ти, че клиповете на Blurred Lines наред с Tunnel Vision на Джъстин Тимбърлейк ядосаха много хора зад океана, заради полуголите жени в тях.