Акули във въздуха

1
Добави коментар
yApple

Един от култовите филми това лято се оказа Sharknado (букв. – „Акулонадо“). Тв продукцията се излъчи в САЩ по канала за фантастика Syfy и се превърна в онлайн сензация, породила многобройни коментари в „Туитър“

„Челюсти“ (1975), по едноименния роман от Питър Бенчли, утвърди Стивън Спилбърг като режисьор, като наложи традицията на летните кинохитове и жанра на филмите катастрофи. Близо четири десетилетия по-късно акулите на екрана продължават да са все така свирепи, но вече върлуват и във въздуха, където се издигат с помощта на торнадо – и се оказват точно над Лос Анджелис.

От Syfy вече анонсираха продължение за 2014 г., а продуцентите се надяват да привлекат и имена, по-известни от Тара Рийд и Джон Хърд – например Джони Деп, плюс Деймън Линделоф за сценарист. Пред „Холивуд рипортър“ те разказват, че плановете им включват още заглавия със зъбатия хищник – като 3-Headed Shark Attack (Атаката на триметровата акула) и трети филм от поредицата Mega Shark (Мегаакула).

Предишният подобен хит на тематичния тв канал е Swamp Shark (Блатната акула) през юни 2011 г., припомня „Варайъти“. Sharknado, който спада към нискобюджетните комерсиални филми, е заснет за 2 млн. долара. Освен в социалните мрежи, той предизвика бурна реакция и в големите американски медии.

В. „Уошингтън поуст“ го определи като „задължителния летен филм“, сп. „Тайм“ го нарече „перфектна буря“, а Си Ен Ен обяви, че лентата е взривила „Туитър“.