Първи трейлър на „Дивергенти“

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Екранизацията по новата хитова трилогия в жанра „тийнейджърски антиутопии“ е сравнявана с „Игрите на глада“

След кръвопролитна война, опустошила цялата планета, жителите на Чикаго са съхранили реда в обществото, като са се разделили на касти. Всяка каста представлява конкретна добродетел: Аскетите – безкористност, Прямите – честност, Безстрашните – смелост, Миротворците – разбирателство, а Ерудитите – интелигентност.

На 16 всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да й посвети живота си. За Беатрис Прайър (Шайлин Удли, „Потомците“) дилемата е дали да остане със семейството си или да бъде себе си – и тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата…

Тя приема името Трис и започва да се обучава за член на новата си каста, съревновавайки се с други свои връстници. Междувременно се влюбва в наставника си Фор (Тео Джеймс) и разбира, че е дивергент, т.е. не подлежи на контрол, защото притежава качества, характерни и за друга каста, – което може да й струва живота…

В актьорския състав са още Кейт Уинслет, Зоуи Кравиц, Джей Кортни, Ашли Джъд, Маги Кю, Меки Фифер, а режисьор е Нийл Бъргър („Високо напрежение“, „Илюзионистът“).

Тази есен излиза и финалната трета книга от младата писателка Вероника Рот. „Дивергенти“ и продължението „Бунтовници“ вече са издадени на български от „Егмонт България“, а световната премиера на филма е насрочена за самото начало на пролет 2014. Виж още един видеоматериал от снимачната площадка, посветен на кастите.